Nejlepší nástroj na práci s ID3 tagy

Hudební sbírka o velikosti mnoha desítek gigabajtů není u řady uživatelů ničím výjimečným. Pro pohodlné prohlížení a sledování přehrávané hudby je dobré mít správně vyplněné ID3 tagy.
Kapitoly článku

Mp3tag

Ne zcela překvapivě se stal nejvíce doporučeným programem ten s názvem Mp3tag. Jedná se doslova o legendu mezi nástroji pro práci s ID3 tagy. Pracuje s dlouhou řadou hudebních formátu typu MP3, OGG, WMA, MPC, APE, FLAC atd. Lze jej také využít na práci s booklety alb či export dat do HTML, RTF a CSV.

mp3tag.png

Umožňuje samozřejmě manuální editaci tagů, stejně jako stahování informací z databáze freedb.org, Amazonu a dalších. Výrazně si jej na fóru chválil čtenář s přezdívkou Rumlik. Ten oceňuje jeho dlouhou tradici, častou aktualizaci, jednoduchost a také množství jazykových lokalizací, kde nechybí ani ta česká.

mp3tag2.png

Stejný názor má i maxXx1, který zkoušel různé alternativy, aby se stejně vrátil k jednoduchému, funkčně bohatému a především bezplatnému Mp3tagu. Tomasek1234 rovněž doporučuje tento program, a to i v porovnání s placeným Tag&Rename (viz dále), protože podle něj se mu již Mp3tag vyrovná a je tak zbytečné platit za licenci.

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,