YouTube Music | Hudba, filmy, seriály | Apple Music | Spotify | Google Play Music

Začalo vypínání Google Play Music. Jakou jinou hudební službu si vybrat?

Google již přistoupil k postupnému vypínání své hudební služby Play Music. Přibližně před týdnem došlo na obchod s hudbou, nyní i na webovou a mobilní aplikaci. Poradíme, na jaké služby je možné přejít a jaké jsou jejich výhody.

Play Music končí, stáhněte si knihovnu

Konec samotného Play music nastává postupně a na některých redakčních účtech k tomu již došlo, na jiných nikoliv. Čas se ale krátí a postupně k tomu, zřejmě již v řádu dní, dojde u všech uživatelů. Pokud jste hudební službu využívali, máte aktuálně dvě možnosti – stáhnout, či přenést svou knihovnu.

image.png 
Po ukončení služby Google zobrazí pouze možnost přenosu

Pokud ji chcete stáhnout, vytvoří vám Google archiv s vašimi daty. Ve formátu CSV tak získáte seznam skladeb, radiových stanic a playlisty. Vámi zakoupenou a nahranou hudbu umožní stáhnout jako MP3 soubory. Ty, skladby, které jste měli pouze v rámci streamingu v knihovně, vám ale samozřejmě nestáhne.

Přejít můžete se svými daty snadno i na jinou službu. Můžete využít třeba službu Tune my music.

Pokud chcete co nejjednodušší přechod, můžete využít možnosti přenosu dat do nástupnické služby YouTube Music, kam se přenesou kompletně všechna data – playlisty, nahrané písničky, ale i informace o tom, jaké se vám líbí apod.

O službě YouTube Music si povíme v další kapitole. Přecházet ale nemusíte jen na ni – ukážeme vám i konkurenční alternativy.

Diskuze (69) Další článek: Pozor na soukromí: Jak pracovat s fotografiemi na internetu

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,