Notebooky

Vybrali jsme nejlepší současné notebooky. Pro náročnou práci, intenzivní hraní i na chlubení

  • Výborné notebooky najdete už kousek nad hranicí 20 tisíc.
  • Dražší stroje nabídnou nejen vyšší výkon, ale i lepší provedení.
  • Hlavně si už můžete vybírat notebook přímo na míru konkrétním požadavkům.

Zatímco v předchozích vánočních průvodcích světem notebooků jsme stanovili cenový limit, teď se ničím takovým řídit nebudeme. Vybereme prostě to nejlepší. Byť samozřejmě i s ohledem na cenu.

V ceně nad 25 tisíc se už nemusíte nijak omezovat a můžete si vybrat přesně notebook na míru vašim požadavkům. Mnoho notebooků, které jste našli v přehledu do 25 tisíc, si za mírně vyšší cenu příjemně vylepší konfiguraci. Přidává se více paměti na alespoň 16 GB a operační systém najdete v ceně (ano, jsou výjimky). Nemusíte tak činit příliš kompromisů a vyberete si správný notebook.

Herní notebooky v ceně kolem třiceti tisíc už nabízejí grafiku RTX 4060, o necelých deset tisíc výš RTX 4070. A pokud se nemusíte omezovat, vrcholem bude mobilní GeForce RTX 4090.

V kancelářských strojích z prémiových materiálů pak excelují skvělé displeje včetně OLEDu, procesory jsou ty nejnovější a nemusíte se krotit v paměti či kapacitě disku.

Současně ale také platí, že tyto drahé stroje nejrychleji zastarají. Na trh velmi brzy dorazí čtrnáctá generace procesorů Intel Core a nové procesory oznámí také AMD. Výrobci tedy uvedou nové krásné notebooky, které možná pro čerstvé majitele stávajících budou zdrojem závisti a pocitu zbytečné investice.

V dražší kategorii je pak také v podstatě celá nabídka notebooků Apple. Nově představené procesory M3 se již prodávají, ale není divu, že mnohým v pohodě stačí i levnější předchozí generace.


Apple MacBook Air: Nejoblíbenější základ s M2

Když už chcete moderní design notebooku Apple, začíná se na Macbooku Air s procesorem M2. V ceně pod třicet tisíc ale dostanete jen 8 GB paměti a 256GB disk. I s touto hubenou konfigurací jde ale o nejoblíbenější Apple. Příplatky šest tisíc za 16 GB paměti nebo 512GB disk jsou tradičně bolestné, takže s k nim každý neodhodlá, ale 16 GB paměti pokládají intenzivnější uživatelé Applu za velmi rozumný základ.


Apple MacBook Air MLY33CZ/A


Nejlevnější Macbook Air s M2 dává hlavně smysl pro méně náročné uživatele, kteří chtějí notebook s delší podporou. Pasivní chlazení zajistí absolutní klid při soustředěném psaní textů nebo odpočinkovém procházení webových stránek. Při vyšší zátěži ale notebook kvůli přehřívání rychle snižuje výkon. Vyexportujete s ním i 4K video, jen to bude trvat déle než na ventilátorem chlazeném Macbooku Pro.

Základní parametry

  • Displej: 13,6", 2560 x 1664 bodů, IPS
  • Procesor: Apple M2
  • Paměť: 8 GB
  • Úložiště: 256 GB SSD
  • Systém: MacOS
Diskuze (34) Další článek: V příštím roce patrně uvidíme více polárních září. Pro moderní společnost to není dobrá zpráva

Když navštívíte internetový obchod přes náš katalog zboží, Živě za to může získat provizi. Službu Zboží Živě provozujeme ve spolupráci s Heureka.cz.

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,