Nejlepší firma podle studentů VŠ? Škoda Auto, Seznam.cz nebo třeba T-Mobile

Přes 11 500 studentů vysokých škol se loni na podzim zapojilo do ankety TOP Zaměstnavatelé 2019 a nyní se organizátoři pochlubili výsledky. Absolutním vítězem s nejvíce získanými body se stala společnost Škoda Auto.

Nás však nejvíce zajímala kategorie informačních technologií, kde uspěl Seznam.cz následovaný Microsoftem. Celá první pětka v IT pak vypadá následovně.

Pět nejlepších českých IT zaměstnavatelů podle VŚ studentů:

  1. Seznam.cz
  2. Microsoft
  3. Avast
  4. IBM
  5. Tieto

Neméně zajímavý je pohled do kategorie telekomunikací. Mezi operátory zvítězil T-Mobile. Druhým nejoblíbenějším telekomunikačním zaměstnavatelem mezi studenty je pak O2.

Pět nejlepších českých telekomunikačních zaměstnavatelů podle VŚ studentů:

  1. T-Mobile
  2. O2
  3. Vodafone
  4. České Radiokomunikace
  5. Huawei

Automobilovému a strojírenskému průmyslu kraluje zmíněná Škoda Auto následovaná automobilkou Hyundai a v energetice zvítězil ČEZ. Kompletní výsledky včetně dalších kategorií najdete na webu ankety.

Klepněte pro větší obrázek
Kompletní výsledky ve všech kategoriích

„Nejžádanější firmy na trhu si sice stále mohou mezi uchazeči vybírat, podmínkou ale je, že je dokáží zaplatit. Nástup očekávaných nástupních mezd absolventů VŠ není překvapením. Tři čtvrtiny z nich očekává, že si po získání vysokoškolského diplomu vydělají mezi 22 500 až 37 500 Kč hrubého měsíčně. To proti loňsku nárůst o 2 500 Kč měsíčně, tedy zhruba 10 %,“ dodal k výsledkům Jakub Hořický, ředitel studie TOP Zaměstnavatelé.

Diskuze (9) Další článek: Nové „alternativní maso“ vzniká pomocí mikrobů žijících v horkých pramenech

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,