Nejlepší firewall (nejen) pro Windows

Počítačová bezpečnost, ochrana citlivých dat a obrana proti útokům z internetu jsou stále aktuálními tématy. Důležitým prvkem pro odražení kybernetických ataků je pevný a dobře nastavený firewall.

Nejpopulárnější Comodo

Nejčastěji zmiňovaný a nejvíce doporučovaný byl firewall od známého tvůrce bezpečnostního softwaru Comodo. Poskytuje ochranu před útoky z internetu, nabízí kontrolu nad všemi připojeními a činní tak v zcela jednoduchém a uživatelsky přívětivém prostředí. Obsahuje rovněž funkci Default Deny Protection (DDP), která pracuje se seznamem známých malware a zamezí jim přístup skrze firewall.

comodo.jpg

Zajímavým bonusem je pak napojení na uživatelskou skupinu, u níž uživatel zjistí, jestli se v případě konkrétního připojení ostatní rozhodli jej zakázat. Comodo firewall samostatně, nebo jako součást bezpečnostního balíku Comodo Internet Security doporučuje diskutující vindis. Podle něj je tento firewall vhodný jak pro začátečníky, tak pro ty náročnější uživatele požadující velké možnosti nastavení.

Lze v něm hravě určit, které programy mohou využívat jaké výstupní brány z počítače, a program také upozorní uživatele, pokud dojde k nějakému porušení bezpečnosti či snaze malwaru o kontakt s internetem. Bezplatný Comodo Firewall doporučuje také trevor12, který jako velké plus zmiňuje obsažený sandbox pro testování neznámého softwaru, což je nepochybně za nulovou finanční investici zajímavá funkce.

Stáhnout Comodo Firewall, bezplatný(204 MB)

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,