Nejlepší články a videa na Živě.cz v roce 2011

Rok se s rokem sešel a je tu další přehled nejčtenějších článků a bleskovek a také nejsledovanějších videí z naší produkce. Takže co vás na Živě.cz letos zajímalo nejvíce?

Google má svůj Zeitgeist, Seznam má své skokany a na my na Živě.cz máme zase nejčtenější články. I když se čas od času podaří prorazit i magazínovému nadčasovému článku, který se věnuje nějakému dlouhodobějšímu problému, v drtivé většině případ vás zpravidla nejvíce zajímá aktuální téma. Když jsme desítku nejčtenějších článků vybírali loni, zcela logicky to teda byla tematika prvního jablečného iPadu, který loni v podstatě definoval celý moderní tabletový trh. Dalším tématem byl Wikileaks a první kyberbitvy rozpoutané skupinou Anonymous nebo třeba tehdy představený mobilní systém Windows Phone 7.

Desítka nejčtenějších článků roku 2011

Jak tomu bylo letos? Trošku jinak – z hlediska počtu čtenářů nakonec všechny ostatní strčil do kapsy ten nejpraktičtější článek ze všech možných, tedy seznam tipů, jak vyhledávat na Googlu. Relativně nadčasový byl také článek s videem, ve kterém jsme vám ukázali, jak jsme s pomocí rootnutého telefonu s Androidem snadno ukradli cizí identitu na Facebooku. Tím jsme pouze poukázali na jeho slabé zabezpečení, které naštěstí později provozovatel vylepšil. Pak už vás al zasáhly zpravodajská témata: Windows 8 a nová síť Google+. Suma sumárum to ale byl z hlediska těch nejúspěšnějších článků spíše magazínový rok.

Nejčtenější bleskovky roku 2011

Bleskovky jsou kratší zprávičky, které vydáváme v průběhu dne a ve kterých vás informujeme o aktuálních událostech a novinkách. Nemají rozsah článku a zpravidla se tématu nevěnují příliš do hloubky, jejich úkolem je totiž nabídnout prvotní a rychlý popis události.

  1. Ulož.to má problém, do konce roku bude prý zrušeno
  2. Okradený sleduje, jak teď před jeho notebookem onanuje nový majitel
  3. Facebook vás sleduje, i když nemáte účet. Prozradil jak
  4. Mapy.cz mají skrytou hru, letadlem můžete bombardovat mapu
  5. Mladík fotil ženy ve sprše – pomocí jejich vlastního počítače
  6. 25 nejhorších hesel používaných v roce 2011
  7. Steve Jobs zanechal v Applu jasné plány na další čtyři roky
  8. Seznam spustil Tip: Fabie za 25 Kč byly pryč během vteřiny
  9. Windows 8 download: stáhněte si a vyzkoušejte nové Osmičky
  10. Podívejte se na legendární louku z Windows XP

Nejsledovanější videa roku 2011

Na Živě.cz už dávno nepíšeme pouze články, ale točíme také videa. V počátcích se jednalo pouze o recenze hardwarových produktů, postupně jsme ale do party přivzali také screencasty zajímavých programů a v poslední době zejména webových služeb. Nakonec nesmíme zapomenout ani na periodické pořady Týden Živě, Zprávy Živě a samozřejmě i pondělní Pitvu.

Nejsledovanější videa jsou zajímavá i tím, že se zde díky YouTube projevuje také návštěvnost ze zahraničí, nejsledovanější jsou tedy tradičně produkty.

Jak jsme zkoušeli Windows 8:

 

Srovnání Dell XPS 15z a MacBook Pro:

 

Prolomení hesla Wi-Fi sítě:

 

Recenze notebooku Sony Vaio – první model s AMD Vision:

 

Recenze notebooku Dell Vostro 3450:

V roce 2011 jsme publikovali několik tisíc článků a bleskovek. Toto je tedy samozřejmě pouze pomyslný vrchol ledovce. Ty ostatní najdete s pomocí integrovaného vyhledávače, případně vyzkoušejte navigaci pomocí klíčových slov.

Váš názor Další článek: Co se nejvíce hledalo a stahovalo na BitTorrentu v roce 2011

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,