Nejlepší aplikace z Internetu na Živě!

Neztrácejte čas prohledáváním Internetu. Výběr nejlepších dostupných programů najdete na Živě...
Totální aktualizací prošla stránka užitečných souborů. Všechny aplikace můžeme vřele doporučit. Máte-li pomalé spojení s naším web serverem, zkuste si aplikaci stáhnout z příslušné domovské stránky. Na Internetu je všechno. To je pravda, nicméně mírně teoretická, pokud nevím, kde hledat. Pomoc s nalézáním programů nabízí následujících několik řádek.

Zaměřme se nejprve na aplikace a utilitky pro PC a to ještě s Windows95 (unixoví přátelé, nebijte mě). Základním zdrojem aplickcí je Windows95.com server, který obsahuje tuny softwaru náležitě roztříděné a navíc, ty nejlepší jsou ohodnoceny nálepkami jako "must have". U každé aplikace je odkaz na domovskou stránku, není tedy problém stáhnout nejnovější verzi. Pokud Vám tento archiv není dost dobrý nebo se k němu jednoduše nemůžete přes přeplněné internetové linky probojovat, zkuste Shareware.com server. Není sice podle mého gusta, ale podle hesla "topící se stébla chytá" i on najde své uplatnění. Nejste-li ještě tak daleko, abyste věděli, která aplikace je z nepřeberné škály ta pravá pro vás a nemáte dost času na zkoušení všech dostupných, doporučuji porozhlédnout se po alespoň trochu nezávislých a fundovaných testech. Poslední podrobný test aplikací pro čtení news (newsgroups, usenet) zveřejnil www.cnet.com.

Skalní zastánci Dosu na tom nejsou co do výběru aplikací špatně. Špičkový archiv převážně dosových (ale i windowsových) aplikací najdete na FTP serveru SACu (Slovak Antivirus Center). Ideální je stáhnout si seznam souborů v .zip souboru, a teprve potom nažhavit FTP klienta.

Všechny jmenované servery obsahují freewarové (pro neomezené používání a šíření v nepozměněném stavu), sharewarové (podle hesla "vyzkoušej a kup") nebo demo programy (zdarma s omezením funkcí nebo času používání). Pirátské aplikace musíte hledat jinde a mnohem obtížněji.

Při stahování souborů z Internetu není úplně zbytečná občasná kontrola disku proti virům, o kterých najdete informace na stránkách Grisoftu a Alwilu.

Váš názor Další článek: Analýza nákladů na provoz web site

Témata článku: , , , , , , ,