Meteorologie | Počasí | Tipy

Nejlepší aplikace na předpověď počasí: Kde nejlépe zjistit, co zrovna chcete vědět

  • Aktuální i budoucí počasí hlásí profíci i amatérská síť meteostanic
  • Na webu najdete informace o kvalitě ovzduší i vody ke koupání
  • Počasí můžete sledovat i okem kamer. Těch ve městech i ve vesmíru

Jak je venku právě teď?

Pohled z okna vám informaci o aktuální venkovní teplotě nedá, vlastní teploměr často chybí a informace v aplikaci mobilního telefonu většinou ukazuje teplotu na základě předpovědi pro daný region. Pokud vás zajímá venkovní meteorologická realita, budete se muset podívat jinam.

Velmi dobrý přehled o aktuální situaci přinášejí webové kamery Českého hydrometeorologického ústavu, kterých je aktuálně bezmála sto. U každé kamery jsou kromě obrazu (s možností animace zachycených snímků) k dispozici údaje o aktuální teplotě, vlhkosti vzduchu, rychlosti a směru větru. Nechybí ani graf vývoje za uplynulých 48 hodin, ze kterého navíc vyčtete informace o intenzitě slunečního svitu a srážkách.

Webové kamery Českého hydrometeorologického ústavu Webové kamery Českého hydrometeorologického ústavu

Velmi solidní přehled o aktuálních podmínkách poskytuje mapa meteostanic Netatmo, které ukazují skutečnou teplotu a v některých oblastech je jich až překvapivě dost. Zde je však vhodné upozornit, že se jedná o domácí stanice provozované laiky, které v případě nesprávného umístění (např. na přímém slunci) mohou ukazovat nekorektní hodnoty.

Když si ale zprůměrujete data z několika okolních stanic, budete mít celkem jasnou představu a třeba i navíc informaci o tom, jak teplota v reálu může kolísat. U každé stanice jsou také data o teplotě, vlhkosti a tlaku vzduchu za posledních 24 hodin.

Mapa s meteostanicemi Netatmo Mapa s meteostanicemi Netatmo

Pěkně propracované údaje o aktuálním počasí na našem území poskytuje web In-počasí, zobrazující informace ze sítě oficiálních meteorologických stanic, jejichž přesnost by měla vyhovovat i nejnáročnějším uživatelům. Kromě údajů o teplotě, rychlosti větru, tlaku a srážkách nabízí grafy všech měřených veličin za poslední tři dny, týden, nebo měsíc.

Web In-počasí Web In-počasí
Diskuze (10) Další článek: Konec vypalovací legendy. Odolná česká DVD značky Data Tresor Disc si už nekoupíte

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,