Neinstalujte na své drony raketomety. Je to nebezpečné, varují americké úřady

Pokud jste si pořídili novou kvadrokoptéru a plánujete na ni instalovat raketomet, případně pokud pokukujete po nadstavbě TF-19 WASP s plamenometem, máme pro vás špatnou zprávu. Bez zvláštního povolení jsou podobné hračky a zbraňové systémy ilegální. Napříč vyspělým světem.

Americký úřad pro civilní letectví FAA dokonce před pár dny vydal speciální varování, ve kterém explicitně upozorňuje, že je přísně zakázáno na domácí drony instalovat střelné zbraně, bomby, plamenomety a další nebezpečná zařízení.

Kdo tak učiní bez povolení, tomu podle aktualizovaných předpisů z loňského podzimu hrozí v USA pokuta až 25 000 dolarů. Bizarní je na celé věci už to, že takové varování vůbec vzniklo, FAA tedy reaguje na skutečnost, že Američané na své drony podobné lumpárny opravdu montují.

České úřady by raketomety na kvadroptérách také neviděly zrovna rády, pokud tedy o něčem podobném uvažujete, raději investujte do něčeho jiného.

Diskuze (22) Další článek: Ječící davy a tisíce lidí v nákupním transu: Aliexpress otevřel první kamenný obchod v Evropě

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , ,