Need For Speed: High Stakes

A opět jsou tu ta nejrychlejší auta na těch nejexotičtějších tratích.
A opět jsou tu ta nejrychlejší auta na těch nejexotičtějších tratích. Ano skutečně se jedná o další pokračování velice populární závodní hry Need for Speed, nyní s podtitulem HIGH STAKES (velké riskování). Jen si vzpomeňte, jak jste se bavili s třetím dílem, jak jste ujížděli policejním hlídkám, ... A to jste si mysleli, že je nic lepšího již nemůže být, ale to není pravda. V dalším pokračování této série (4.), byly změněny tratě, vylepšena grafika a světelné efekty, které jsou nyní realistické, přibyly další vozy a další tratě, ve vozech sedí řidiči, ... Nyní ale k těm nejdůležitějším novinkám.

V prvé řadě přibyly další typy závodů. K již tradičním typům - Single Race, Tournament, Knock Out, Hot Pursuit (nyní vás ale může pronásledovat i helikoptéra), přibyly další - High Stakes, Gateway a Time Trap. A o co v těchto závodech jde? High Stakes je závodem bez pravidel, jedná se o boj jeden proti jednomu. Kdo prohrává, ztrácí svůj vůz. V tomto závodě se jednoznačně bojuje o vítězství. Naproti tomu v závodě typu Gateway se jedná především o přežití. Hrajete za jezdce, který se musí vyhýbat policejním hlídkám tak dlouho, jak je to jen možné, nebo tak dlouho, dokud je všechny nezničí. Další novinkou je závod Time Trap. Zde musíte v předem vymezeném čase projet určitý počet kol, jinak hra končí. To by byly hlavní novinky kolem typu závodů.

Dále se můžeme těšit na 18 skvělých aut (BMW M5, BMW Z3, Ferrari 550 Maranello, Ferrari F50, Lamborghini Diablo SV, Chevrolet Corvette C5, Pontiac Firebird T/A, Chevrolet Camaro Z28, McLaren F1 GTR, Mercedes CLK GTR, Mercedes SLK 230, Jaguar XKR, Porsche 911 Turbo). Nyní to ale nebudou "nesmrtelné" vozy. Každá havárie, kolize nebo náraz se promítne jak ve tvaru karoserie, tak i v samotných jízdních vlastnostech vozu. Navíc má každý vůz za volantem svého řidiče. Světelné kužely reflektorů jednotlivých vozů jsou také realističtější.

K dalšímu vylepšení, kterému se budeme věnovat, patří tratě. Budeme jezdit po těch nejexotičtějších tratích, v tajemných troskách Celtic Ruins, kolem pobřeží a vodopádů na trati Dolphin Cove, přes mosty a na dálnicích na Durham Road, kanadským národním parkem Kindiak Park, německou Landstrasse, francouzskou Route Adonf a zasněženými vrcholky Snowy Ridge. Samozřejmě existují možnosti jízdy v noci, za různého počasí, s provozem nebo bez něj.

Nyní se dostáváme k systémovým požadavkům. Hra vyžaduje počítač s operačním systémem Microsoft Windows 95/98, min. 200 MHz Pentium, 32 MB RAM, 50 MB HDD, 2 MB PCI nebo AGP video kartu, DirectX 6.1 a 4 x CDROM. Doporučen je ale procesor Pentium II nebo Celeron, 350 MB HDD, grafický akcelerátor podporující Glide nebo Direct3D.

Co dodat závěrem? Snad jen, že hru Need for Speed High Stakes by si neměl nechat ujít žádný její fanoušek. Samotnou hrou i jejím zpracováním rozhodně zklamán nebude a stráví u ní jistě spoustu času.

Diskuze (9) Další článek: Nevpuštění na počítač bez hesla

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,