Něco prohnilého jest v soutěži Miss Internet

Diskuze čtenářů k článku

RedCat  |  20. 04. 2001 19:30

Tak jsem si precetla vsechny mozne nazory na debatu, kterou vyvolala modelingova agentura se svou smlouvou, ale ja bych se spise pozastavila nad tim, proc, kdyz je to soutez MissInternet, by mely soutezici uzavirat nejake zavazne smlouvy s modelingovou agenturou, kdyz by mely uzavirat smlouvy spise treba s nejakou desingerskou firmou. Myslela jsem si, ze soutez Miss Internet neni jen o modelingu a ted mi pripada, ze ano.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Renáta Kaňková  |  20. 04. 2001 19:30

Oficiální stanovisko Renáty Kaňkové ke zprávě na Živě - „Něco prohnilého jest v soutěži Miss Internet“


NIČÍM NEPODLOŽENÉ DOMNĚKY – NEZNALOST – NEDOROZUMĚNÍ, ČI PROSTÁ ZÁŠŤ KOHOSI MÉNĚ ÚSPĚŠNÉHO (AVŠAK SNAŽIVÉHO)



Jak už bývá „dobrým zvykem“, vždy se najdou „rýpalové“ a takzvaní „dobří rádci“, avšak bez znalostí daného tématu. Toliko k úvahám pana Petra Sršně publikovaným na webovské stránce www.zive.cz dne 16. 10. 2000.

Jak pan Sršeň přiznává, v modelingovém byznysu se nepohybuje, přesto je ochoten v několika řádcích vše postavit na hlavu. Škoda, že se nepokoušel o modelingové práci získat aspoň základní seriózní informace, cítí-li potřebu hodnotit a kritizovat. O své profesi se jaksi zapomněl zmínit. Možná, že by se našli i další páni Sršňové a jim podobní „kritikové a rýpalové“.

Ale nyní k věci. Agentura NOVA MODELS byla oslovena pořadatelem soutěže MISS INTERNET ke spolupráci při této soutěži. Existuje opravdu mnoho nejrůznějších soutěží – MISS všeho, na co si jen člověk vzpomene. Některé ze zmíněných soutěží jsou seriózní a vlastní finále je na dobré úrovni. Co však případným vítězkám úspěch přinese? - Více, či méně hodnotné ceny, chvíle napětí (vždyť přece je to hra), okamžiky štěstí a možná i nějaký článek a foto v tisku. Co ale dál? Uběhne však určitý čas, zprávy v novinách odezní a nabídky na účinkování v reklamách nepřicházejí, návrháři se v nabídkách módních přehlídek netrumfují. Dívka by ráda zkusila štěstí jako modelka, jak ale zjistit, zda-li ten, který ji telefonuje a zve na schůzky, je skutečně fotograf a opravdu by pro něj mohla fotit módní katalog? Co když vše ale dopadne úplně jinak? A jestli je vše v pořádku, jaký žádat honorář? A kde je záruka, že dostane za práci skutečně zaplaceno? A co když bude užití snímků zneužito, či užito v širším rozsahu než je dohodnuto. A zde právě nastupuje práce agentury.

Důležitá je ovšem i volba agentury. O co je:
Děvčata, která jste na počátku dráhy modelky a hledáte agenturu, mějte na paměti následující.
Každá seriózní agentura vám nabídne smlouvu o zastupování, kde jsou jasně stanovena pravidla hry. Bez smlouvy „per huba“ pracují pouze amatéři a maličké začínající agentury, které se většinou k pořádné zakázce nedostanou. Agentura vaším jménem jedná s klientem např. o vytvoření díla a jeho užití. To je třeba v případě účinkování v reklamách, kde se převádí na klienta autorská práva, což lze pouze na základě písemného kontraktu. Agentura musí mít rovněž záruky, potvrdí-li modelka zakázku, že tento svůj závazek dodrží.

Pro ilustraci:
Dnes odlétá jedna z modelek NOVA MODELS na Kanárské ostrovy fotit módní katalog pro velikou českou firmu. Dívka zakázku schválila - včetně finančních podmínek. NOVA uzavřela s dotyčnou firmou smlouvu a ta pro modelku zakoupila letenku a zajistila celý pobyt včetně pojištění. Na její postavu byly upraveny modely, zakoupeny boty a doplňky. To vše znamená práci mnoha lidí a vynaložení nemalých finančních prostředků. Nejedná se o zájmový kroužek, ale o naprosto profesionální práci týmu lidí. Umíte si představit, co by nastalo, kdyby se modelka na místo srazu k odletu letadla nedostavila. Kdo by nesl následky způsobené finanční škody? A co další ztráty – ty nevyčíslitelné – ztráta klienta, poškození dobrého jména agentury atd. a takto bych mohla uvádět další. Jak se však rozhodnout při volbě agentury. Radila bych všem dívkám informace o agentuře získat převážně od ostatních modelek, které již agentura nějaký čas zastupuje. Důležité jsou také kanceláře agentury. Úspěšná renomovaná firma rozhodně nebude sídlit v suterénu na periférii města. A co seznam klientů, módní přehlídky, záznam akcí, anebo nějaký čas sledovat módní fotografie v časopisech – v rohu u jména fotografa bývají většinou uvedena jména agentur zastupující zobrazené modelky. V případě neplnoletých dívek jedná slušná agentura vždy s rodiči. Je skutečně mnoho možností, jak se naprostý modelingový laik může v krátké době orientovat.

Toliko k té „velké špatnosti“, že agentura NOVA MODELS zastupuje modelky výlučně na základě písemně uzavřené smlouvy. Pobavilo mne rozhořčení slečny Nikity nad faktem povinnosti zdaňování příjmů. Ještě jsem se nesetkala s osobou, která se podivovala skutečnosti, že musí ze svých příjmů odvádět státu daně. Je to tak vážená slečno, a bohužel ani vy ani pan X s tím nic neuděláte. Toto je nad rámec kompetence agentury.

A nyní závěr. Ani pan Fikáček ano NOVA MODELS rozhodně nebudou nikoho z účastnic soutěže nutit k podpisu smlouvy o zastupování. V nejbližších dnech se zástupce NOVA MODELS spojí s dívkami, které by měly do finále postoupit, a děvčata budou podrobně se vším seznámena. Bude záležet jen na nich, jak se k nabídce a své šanci postaví. NOVA MODELS je oficiálním partnerem soutěže a jako takový garantuje organizátorům další profesní vývoj finalistek v oblasti modelingu. Základem je ovšem zájem a chuť ze strany dívek. A v neposlední řadě je nutno zachovat dobrý image soutěže. Jedním z bodů diskutované smlouvy je např. zákaz pro dívky jakékoliv aktivity v oblasti erotiky. Ne jenom NOVA MODELS, ale i ostatní významné firmy, které soutěž zaštítily svým jménem, by asi nebyly nadšené, kdyby se časem z některé z účastnic vyklubala třeba „zavolej mi do klubu“ (a podobné přezdívky jako Lolita, Nikita atd. tuto představu silně asociují). Každá smlouva je dohoda mezi dvěma stranami – učesaná do bodů právnického jazyka a obsahuje názory a zájmy obou partnerů. Pokud se některá ze stran s ustanoveními neztotožňuje, jednoduše do smluvního vztahu nevstoupí. Nic se neděje - život jde dál a šancí přináší mnoho. Při pohledu z druhé strany je třeba nabídku o zastupování v oblasti modelingu od agentury NOVA MODELS chápat jako určitý druh komplimentu. Které dívce by příjemně nepohladila ego nabídka od jedné z největších modelingových agentur v zemi. Ovšem opakuji - je to pouze nabídka. Zaujala nás pouze myšlenka soutěže spojení krásy, inteligence a osobnosti, neboť to co dělá modelku opravdu úspěšnou a žádanou, není jenom prázdný obraz, ale jakési světlo – něco co vychází zevnitř. Ano, je to tak. – Pravá krása září, je to síla osobnosti, jas, který obepíná člověka v silné auře. A o to zde jde. Možná se právě takové světlo rozzáří při finálovém večeru. S tímto agentura NOVA MODELS do celé soutěže vstupuje.

KOMUNIKUJME – HOVOŘME – DISKUTUJME,
ALE PROSÍM BEZ ZÁŠTI A NAPADÁNÍ.

Za NOVA MODELS
Renáta Kaňková

Kontakt:
novamodels@cbox.cz
Sídlo agentury:
Václavské nám. 13/15, Praha 1

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Pepca  |  20. 04. 2001 19:30

Akceptuji nazory agentury NOVA MODELS, ale mám neodbytný dojem, že se tu mluví o nějaké úplně jiné smlouvě - ne takové, jejíž návrh jsme si mohli všichni přečíst.

Mohla byste laskavě upřesnit, zda je smlouva (resp. její návrh) vystavená na www.zive.cz autentická? Tím by se mohlo mnohé vyjasnit.

Jinak s absolutní většinou 21 připomínek souhlasím, mnohé odstavce zmiňovaného návrhu jsou nejenom proti zdravému rozumu, ale obávám se, že i ve sporu se zákony ČR.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Petr Srsen  |  20. 04. 2001 19:30

Dobry den,
puvodne jsem to nemel v umyslu, ale neda mi, nereagovat na Vas demagogicky a mlzny prispevek.

Ano jsem rypal a rad rypu vidlema do hnoje (co je ten hnuj, necht si domysli laskavy ctenar sam).

Co se tyce mych vedomosti o modelingu - jsou temer nulove. Ale mam to stesti, ze diky jistemu inteligencnimu kvocientu (ktery nastesti ani nahodou nestaci pro vstup do mensy mam schopnost racionalne uvazovat. Pokud si nekdo racionalne uvazujici precte navrh smlouvy s Nova Models, musi ho napadnou to, co mne.

Jinak k me profesy ... Jsem student obcasne skarabajici nejake rypave clanky jako tento do ruznych periodik jako je Zive. To ze jsem podle Vas diletant, za to nemuzu, kazdy je holt nejaky ...

Jinak, proti Vasi reklamni agenture nemam zhola nic, naopak hodne mam proti te smlouve, je nevidana ...

Jinak, nechapu, co ma znamenat demagogicky odstavec o tom, ze jste koupili modelce letenku na Kanary, myslim, ze bych to zvladnul i ja (mozna bych se ani nemusel hnout od pocitace). Chci tim rict, ze oznamovat uspechy resp. odvedenou praci Vasi agentury je v tomto prispevku zcela irelevantni. Ja jsem ani slovem nenapadl agenturu Nova Models, ale smlouvu, kterou si dovolila tato agentura vyprodukovat (pokud je smlouva dilem pana Fikacka, tak se potom omlouvam N.M.).

K poslednimu odstavci Vaseho prispevku. Jsem rad, ze jste dospeli do toho stadia, to bylo ostatne cilem clanku. Je jen skoda, ze se musela ta kauza takto rozmaznouta tim poskodit renome Cybermisss, nicmene na spatnosti je treba poukazovat ....

S pranim pekneho dne
Petr Srsen
petr@srsen.cz
Sidlo:
Heroutova, Ceska Lipa 3 )

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Jirka Lahvička  |  20. 04. 2001 19:30

Doufam, ze se aspon podelis s Nikittou o autorsky honorar, kdyz uz si s tou tiskovou zpravou a jejim rozesilanim dala takovou praci .
Kdyby ses driv zajimal o stanovisko druhe strany, zjistil bys, ze v dobe vyjiti clanku uz byly vsechno problemy v podstate vyreseny - takhle jsi jen zvednul Miss Internet navstevnost.
Myslim, ze jeden clanek na Zive, ktere uz davno nepatri mezi zdroje serioznich informaci, tezko muze poskodit neci renome.
P.S. Vzpamatuje se jeste nekdy server Terese z vice nez rocniho vypadku, nebo uz je definitivne mrtvy?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Petr Srsen  |  20. 04. 2001 19:30

Zdravim,
nechci byt ze zacatku hned neprijemny, ale nevim o tom, ze bychom si tykali ...

Ale k veci. Cilem clanku nebylo poskodit renome souteze, ale poukazat na zpusoby poradatelu resp. pana Fikacka & Nova Models ...

Jinak clanek nepovazuji za neseriozni, ale naopak za velice vecny ...

Ad Terese) prave se pripravuje reinkarnace ... novy (a bozi) desgin, redakcni system ... Snad to do konce rijna rozjedeme ...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Jirka Lahvička  |  20. 04. 2001 19:30

Ale jo, tykali, asi pred rokem a pul, kdyz byla moje homepage na Terese pridana do jednohubek (nebo jak se to na Terese jmenuje). Mam takovy pocit, ze jsme snad i menili ikonky, ale ze z toho kvuli hibernaci Terese nejak seslo...
O tom poskozeni jsi to rekl sam ve svem predchozim prispevku. Poradatele nejsou zadni vykoristovatele a neni vsechno takove, jak se to muze jevit cloveku, ktery cerpal informace pouze od jedne strany (zvlast kdyz je to hezka a chytra slecna nadana schopnosti ovlivnit nazory jinych) - to poprit nemuzes.
Na novou Terese se tesim, Kudykam je sice fajn, ale na muj vkus je prilis mainstreamove.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
nikitta  |  20. 04. 2001 19:30

Stejne tak jako vy me pan Srsen v zivote nevidel.
K dispozici mel korespondenci jak moji s panem F., tak moji s Vami.
Tak si neumim predstavit, jak bych mohla jeho psani ovlivnit.
Za dalsi nic neni vyreseno, jak tady pisete, ale ba naopak, jedine ceho bylo zatim doszeno je to, ze se snad ozve pani K., zatim mi holky psaly, ze se jim neozvala.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Jirka Lahvička  |  20. 04. 2001 19:30

No, urcite (stejne jako ja) videl tvuj web, a ten o cloveku muze dost vypovidat (to neni kritika .

Nechapu, jak se k nemu dostala moje soukroma korespondence s tebou, ja mu ji tedy urcite neposilal. Presto me potesilo, ze ty problemy, ktere jsme resili (udajne vyrazne zmeny v hlasech v dobe, kdy probihala kontrola disku pri restartu serveru a kdy nebezelo nic, co by mohlo s temi daty jakkoliv manipulovat atd.), se v clanku vubec neobjevily.

Pokud maji finalistky pravo, nikoliv povinnost, uzavrit smlouvu s velkou modelingovou agenturou, tak ja osobne v tom zadny rozpor s pravidly ani nicim jinym nevidim. Je to snad lepsi, nez tu moznost nemit, ne? Vyuzit ji nikdo nemusi, kdyz nechce...

Pokud se ve finale neobjevis, bude mi to lito .

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Martin  |  20. 04. 2001 19:30

jsem už dlouho nečetl. Ačkoliv nemám právnické vzdělání a právo je pro mne spíše nedůležitým, ale zajímavým koníčkem, ty obraty, co se v té smlouvě používají, ta logika, to je na hony daleko od nějaké seriózní smlouvy.

Připomíná mi to dva nepříliš inteligentní venkovany z Horní Dolní, uzavírající smlouvu o bartrovém obchodu - výměně postaršího ojetého Zetoru za neojetou jalovičku...

A to nehledím na ten alibismus (honosný název agentura, zakrývající jednu fyzickou osobu s ŽL) a vůbec na celou obsahovou stránku.

Osobně se domnívám, že zmíněná rádobyagentura má v tomto oboru (modeling) zkušenosti mírně řečeno prachbídné...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Wanbli  |  20. 04. 2001 19:30

Nenašel by se někdo, kdo by chtěl dělat konečně pořádnou modelingovou agenturu? Stále se přesvědčuji, jak ohromná bída je v profesionalitě lidí zde pracujících. Dos´t bolo! přeci musí být někde někdo, kdo to s těmi holkami bude myslet vážně. A kdyby se už narodil ať se přihlásí, vemu to s ním - smotnýmu je mi smutno.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
ivan  |  20. 04. 2001 19:30

Problém je v tom, ze akonahle pridu sponzori(peniaze), zasa sa to zvrhne... Kazdy kto zalozi agenturu, ma na druhy den pocit, za aj ked este nezarobil ani korunu, potrebuje mercedes a ukazovat sa v Smotanke [to je na Slovensku, neviem ako sa tato relacia vola u Vas, to je ta co tam so zavistou sledujeme tych bohatsich ako okupuju plne svedske stoly )]. No a potom si spocita ze aby mal na splatku musi predat co najviac "tovaru" v co najkratsom case za kazdu cenu...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Ester J. Kleinová  |  20. 04. 2001 19:30

Ahoj, jestli to myslis seriozne, ozvi se mi. V mezicase se mrkni na www.aldesign.cz, tam jsem driv pracovala a umeji dobre fotit, i kdyz s modelingem zacinaji... Zatim ahoj *est

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
eLeSDee  |  20. 04. 2001 19:30

Ja to nechapu. Proc je vubec takovahle priblbla sovinisticka a sexisticka soutez(vsechny miss) zapotrebi. Divny jsou ty souteze, ty holky, porotci, a vubec cela tahle komunita. howk

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
NOBODY  |  20. 04. 2001 19:30

to eLeSDe
Ty soutěže jsou proto, aby se měli blbci jako ty čemu divit.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Rejpal  |  20. 04. 2001 19:30

Na zacatku byl dobry napad, podminky souteze odpovidajici sovobodnemu internetovemu duchu. Diky tomu se soutez stala znamou a oblibenou. Prichazeji sponzori (rozumej prachy), zajem projevi dravci z oblasti modelingu a vysledkem je snaha vytvorit dozivotni koryto = degradace na uroven jinych soutezi (krasy).

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Kamil Podrav  |  20. 04. 2001 19:30

Vazeni pratele,
pan Fikacek je velmi podivuvhodna osoba. Rek bych, ze jeho serioznost je rovna bodu mrazu. Tady to neni poprve kdy neco podobneho provedl. Dodam snad jen jednu perlicku z jeho byvaleho zivota: Prisel na svatbu sveho (tusim) bratra. Na klope u saka mel priply srp a kladivo a svatebcany pozdravil "Cest praci". ...no a ted ze sebe dela buhvico...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Rudidlo  |  20. 04. 2001 19:30

Mohu připojit jen svůj soukromý dojem. Sám jsem poznal asi dvacet lidí, patřící klubu MENSA ČR, z toho 99% se nebylo schopno postarat o své základní životní potřeby (např. si po sobě uklidit svůj pokoj na koleji). A to jsou lidé (nyní již vysokoškolsky vzdělaní), kteří by měli být chloubou tohoto národa.

Problém bude asi v tom, že si neuvědomujeme, že kvality osobnosti nelze posuzovat pouze tak, že změříme čas, za který příslušná osoba složí 120 trojúhelníků do čtverce.

CHCE SE MI BLEJT...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
VLK  |  20. 04. 2001 19:30

já znám zase lidi, kteří nejsou v mense a chovají se naprosto stejně. myslíte, že potřeba uklidit si svůj pokoj má něco společného s IQ??? dost o tom pochybuju :o) a k té chloubě národa - mensa sdružuje lidi s vysokým IQ, o žádné chloubě národa ani slůvko - mimořádně nadaní lidé, to nemá s charakterem nic společného.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Rudidlo  |  20. 04. 2001 19:30

Asi jste nepochopil můj druhý odstavec. Jde mi o to, že tito lidé jsou v naší společnosti stavěni do pozice "polobohů", ačkoliv dle mého názoru neexistuje nic, co bych na nich měl obdivovat.

To, že někdo má matematické nadání, nemusí být jednoznačně lepším příkladem pro národ, než člověk s nadáním např. pro literaturu.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
VLK  |  20. 04. 2001 19:30

a kdo je do této pozice "polobohů" staví? pokud vím, tak jenom oni sami a lidé, kteří se mezi ně chtějí dostat. jinak si nejsem vědom, že by měli nějaké zvláštní postavení. test na IQ si může udělat každý...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Rudidlo  |  20. 04. 2001 19:30

Tak, tak...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Slartibartfast  |  20. 04. 2001 19:30

1) Z dvaceti lidi 99%...to mame 19.8 cloveka jsou bordelari a 0.2 cloveka po sobe uklizi,takhle jsi to myslel? :)
2) Jak jsi prisel na to, ze v Mense je tolik matematiku? Podle nedavneho pruzkumu priznalo matematicke nadani nejakych 5% clenu! (pokud se v cisle pletu, opravte me)

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Petr  |  20. 04. 2001 19:30

No tak jestli lide z MENSA maji nadaji tak o tom pochybuji. Kdyz jsem zacal studovat na MFF UK tak mi take delali testy a vyslo mi nejakych 167 bodu a prisli za mnou tyhle idioti z MENSY. Podle me to je jen jina forma pro to, co jsem se v dejepise ucil jako "fasismu". Zase si nekdo hraje na "vyvoleny narod" a ja se pamatuji jak jsme v dejepise brali jak predni nemecti vedci dokazovali vedecky spravnost toho, ze nemci jsou super-rasa.
Mam rad chytre a vzdelane lidi ale nechci se stykat s fasisty. A to podle me lidi z MENSA jsou.Je to trochu jako takove ty sdruzeni co jsou na univeritach v anglii, kde jsou deti bohatych rodicu nebo aristokratu a nikdo mezi ne nesmi ptz oni jsou "super-krev".
A stejne tak by se dali i tyto IQ testy napadnou ptz vyclenuji lidi podle chovani v urcite specificke situaci.Vsadim se o co chcete, ze Einstein by jimi moc neprosel ptz si nedovedu predstavit, jak ho pri IQ testu nechavaji hrat na housle.A to pro jeho mysleni a intuici byla zakladni motivacni vec.Staci se nad tim jen logicky zamyslet a ty IQ testy by bylo mozne pomerne jednoduchou dizertackou poslat do prdele.Ale to chce opravdu trochu chytrosti...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
VLK  |  20. 04. 2001 19:30

vypada to, Petre, ze podle tebe je jakekoliv sdruzeni lidi se stejnymi zajmy skupina fasistu. a to je blbost, ze. budto mas na to, abys vstoupil do Mensy, a pak je na tobe, jestli tam pujdes, a nebo na to nemas a pak nevidim duvod se tam cpat. a uz rozhodne to neni uzavrena skupina, ktera mezi sebe nikoho nepusti. kdyz chces ridit auto, musis projit testem. jsou snad ridici skupinou vyvolenych? jsou snad fasisti??? urcite ne. muze mezi ne kazdy, kdo ma na to, aby ridil a kdo zvladne vyhlasku. rikas, ze IQ testy vyclenuji lidi... dokoncil jsi MFF UK? asi ne, protoze pak by te to taky vyclenilo - ziskal bys titul, hral by sis na "vyvoleneho" a s tim ty nesouhlasis, ze :o) jo, a jeste k Einsteinovi - myslim, ze by zcela jiste prosel. a jeste muj osobni nazor na Mensu? proc ne, sdruzuje lidi se stejnym typem nadani.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Marian Kechlibar  |  20. 04. 2001 19:30

Podle dnešních psychologických názorů nejsou již IQ testy považovány za spolehlivé měřítko inteligence jedince, ale vyjadřují spíše míru čistě specifické schopnosti tyto testy vyplňovat.
Rovněž jsem studentem MFF, pátého ročníku, a pokud jde o klasické mensovní testy, výsledky mně a mých kolegů se pohybují v neskutečném rozmezí od 90 po 171, a to přitom kolega s onou devadesátkou je již v pátém ročníku uznávaným matematikem, maje za sebou několik zajímavých článků ve světových časopisech.
Pokud jde o Mensu, jistě není nic principiálně špatného na tom, pokud se lidé s příznivými výsledky něčeho sdružují do organizací, ale pokud jde o její obraz v médiích a osobní vystupování některých členů, zapůsobilo na mě dost negativně. Jsem jenom rád, že členství v Mense se na MFF nijak nepěstuje a že se tu spíš hledí na výsledky práce.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Robert Němec  |  20. 04. 2001 19:30

Souhlasím. Můj bratr dělá šéfa karlovarské Mensy...ale bratrské škádlení sem nebudu tahat.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
VK  |  20. 04. 2001 19:30

Sam jsem v mense ale nic to (z mnoha jinych duvodu nez sam uvadite) pro me vlastne neznamena. Proto se objevilo EQ (ktere melo zahrnovat snad i socialni chovani atd.)

PS: Vsimli jste si nekdy kolik lidi pouziva VK s emailem klaus

JEN JA JSEM TEN PRAVY. A DIKY MEMU VYSOKEMU IQ NESNASIM KOMUNISTY CO MI VRAZDILI KAMARADY. NEKTERI JIM I VYRABEJI STRANKY.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Jirka Lahvička  |  20. 04. 2001 19:30

Chces tim rict, ze ten, kdo vyrabel stranky KSCM, ti zavrazdil kamarada? Proc ho nedas k soudu? Mne to pripada jako jedine rozumne reseni... A tvrdit, ze jeden anonym je pravejsi nez druhy anonym, je opravdu kouzelne .

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
VK  |  20. 04. 2001 19:30

Sam jsem v mense ale nic to (z mnoha jinych duvodu nez sam uvadite) pro me vlastne neznamena. Proto se objevilo EQ (ktere melo zahrnovat snad i socialni chovani atd.)

PS: Vsimli jste si nekdy kolik lidi pouziva VK s emailem klaus

JEN JA JSEM TEN PRAVY. A DIKY MEMU VYSOKEMU IQ NESNASIM KOMUNISTY CO MI VRAZDILI KAMARADY. NEKTERI JIM I VYRABEJI STRANKY. Asi tu nekteri tusi, ktereho kom. novinare a web designera mam na mysli.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
VLK  |  20. 04. 2001 19:30

vidím, že máte smysl pro humor a recesi :o))) ještě že vás není tolik :o)

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
nikitta  |  20. 04. 2001 19:30

Mily Vlku, autor toho clanku se na me obratil na zaklade mnou vydane tiskove zpravy, nicmene pri psani toho clanku mel k dispozici nejen me vyjadreni, ale veskerou emailovou korespondenci, ktera probehla mezi mnou a vedenim souteze, vcetne vsech kontaktu na ne, take dal k dispozici tu puvodni smlouvu, to si vazne myslis, ze bych jen tak z nudy o svym volnym case, kteryho je malo smolila nejakou smlouvu formou jine firmy???? Navic, pan Fikacek se k cele zalezitosti uz vyjadril na serveru dama.cz.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
sokrates  |  20. 04. 2001 19:30

Nikitta, ste krasna, inteligentna a rozhodna zena. Mate moje srdce (teraz na chvilku, potom ho hned vratim svojej krasnej zene). Isty cesky filozof pise, ze by mali zacat vladnut zeny, lebo muzi toho za posledne tisicrocia vela nedokazali. Plne s nim suhlasim.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
VLK  |  20. 04. 2001 19:30

a proč nebyl odkaz na vyjádření pana Fikáčka uveden v článku??? nyní už jsem si tento názor přečetl a věřím tomu, že ta smlouva je skutečná stejně jako to, že může být problém podepsat, zvláště pokud jsou k tomu finalistky nuceny. to bych viděl jako výchozí bod pro článek. ale autor to zvoral a já nemám chuť vyhledávat další informace, které zůstaly utajeny. jo, nikitto, a máš pěkný stránky a ještě se k nim vrátím.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
a223  |  20. 04. 2001 19:30

Postup pánů Fikáčka a Kárného (který má být tím, který uzavírá smlouvu) je rozhodně v rozporu s dobrými mravy resp. zásadami poctivého obchodního styku. I takováto soutěž podléhá právu, ostatně jako každá lidská činnost. Smlouva sama je tak špatně sepsaná, že je podle mě stejně neplatná a modelky by ani po jejím uzavření nemohla nějak zavazovat. To by ovšem bylo na delší právní rozbor, do kterého se mi rozhodně teď a tady nechce.

Pánům Fikáčkům a Kárným lze jen doporučit kontaktovat dobré právníky, aby bylo eliminováno vymáhání škod z důvodu jejich nekorektního postupu (je-li pravda, že se podmínka uzavření smlouvy objevila až nyní), nadto to není jen věc civilního ale možná i trestního práva, a je tedy nutné být vě vecí nanejvýš opatrný... (napovím : útisk ?- Kdo jiného nutí, zneužívaje jeho tísně nebo závislosti, aby něco konal, opominul nebo trpěl, bude potrestán odnětím svobody až na šest měsíců )

modelkám doporučuji (těm které se rozhodnou neúčastnit se) specifikovat škodu, která jim vznikla (např. náklady na specielně vyrobené stránky, i. spojení atd.) a uplatnit je na tom, kdo k uzavření smlouvy vyzval. Zároveň by bylo dobré věc oznámit "sponzorům" (správně těm, kteří si koupili reklamu aby byli opatrní a nepočítali s tím, že případné závazky ohledně modelek, které jim někdo z organizátorů soutěže slíbil, se mohou ukázat jako neplatné

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
VLK  |  20. 04. 2001 19:30

nic mi do toho není, ale... jak víte, že celý článek nebyla jenom kachna, která se nezakládá na pravdě??? docela jste rozepsal, ale co takhle vyčkat na vyjádření druhé strany, která by rozhodně měla dost prostor? nebo máte jiný důvod věřit zmíněné finalistce (nic proti ní)?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Tom  |  20. 04. 2001 19:30

Myslim, ze pan Fikacek se uz vyjadrit mohl. Nema prece odfiltrovany pristup do teto diskuze(?)

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Petr  |  20. 04. 2001 19:30

Znam nekolik divek, ktere se teto "souteze" ucastni a jejich zazitky jsou totozne se zazitky Nikitty... Vedeni souteze si z nich v podstate dela otrokyne... Viz napr. pozadavek, aby soutezici mely na sve strance mail ve tvaru jmeno@cybermiss.cz a jiny kontakt s divkami nez pres tento mail neni povolen... Snad aby p.Fikackovi neunikla zadna nabidka pro soutezici?

A souhlasim s tim, ze kdyby se p.Fikacek chtel ozvat, tak uz to davno udelal... Asi nema ciste svedomi...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Fiki  |  20. 04. 2001 19:30

Kdyz se podivate na jakoukoliv soutez Miss u nas nebo modelovou agenturu, jsou tam jen kontakty na agenturu a vubec ne na soutezici. JF

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Fiki  |  20. 04. 2001 19:30

Kdyz se podivate na jakoukoliv soutez Miss u nas nebo modelovou agenturu, jsou tam jen kontakty na agenturu a vubec ne na soutezici ci modelky. JF

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
david forman  |  20. 04. 2001 19:30

Predevsim je mi absolutne na bliti z jakekoliv souteze krasy. Tyto povrchni a velmi nespravedlive souteze vsak asi odrazi momentalni vztah nas muzu k zenam.. Koukat na prsa a zadek, jako zviratka. Vetsina zen v realnem zivote je potom degradovana do pozice celozivotni bezkyne za nejakym idealem z modniho casopisu. Chci na Mars..

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Rudidlo  |  20. 04. 2001 19:30

Nezbývá mi, než s Vámi souhlasit. Až pojedete , vemte mě s sebou (i když tam asi podobné soutěře vzniknou taky)

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Petr  |  20. 04. 2001 19:30

Ja pojedu taky.Uz me tyhle souteze pekne serou uz jen kvuli tomu, ze moje pritelkyne tim trpi a pak se trapi nekde ve fitnes aby se mi libila.
Puvodne se mi tyhle souteze libili ale jak nekoho milujete a vidite jak to na nej pusobi tak bych poslal vsechny tyhle modni sracky a ti idioty v nich pracujici do prdele.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Dusan Bolek  |  20. 04. 2001 19:30

Fitness ji neuskodi. Pokud souteze MISS nazenou lidi do fitness center, tak bych to videl jako jejich velke plus. Alespon nebude nas narod plny tlustochu a zdravotnictvi usetri na lecbe infarktu.
BTW: I kdyz zase na druhou stranu bude pak ve fit centrech nacpanou jak na jare kdyz zacnou pipiny zkouset plavky. )

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Fuki  |  20. 04. 2001 19:30

Petr, vim pesne o cem mluvis...mel jsem to same...a pockej, bude hur az vyhraje...oo jeee..vubec ti nezavidim..hodne stesti a pevnou vuli...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
VK  |  20. 04. 2001 19:30

Co mas proti kozam?

asi manzelka zadny nema a protoze jsi pod pantoflem, tak ti VTLOUKLA do hlavy, ze je to vlastne pozitivum..

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
DieGo  |  20. 04. 2001 19:30

No taky sem si myslel, ze to maji vyherkyne za odmenu jako moznost a ne nutnost (totiz uzavreni smlouvy

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Monysek  |  20. 04. 2001 19:30

zde je dalsi tiskova zprava... a ohlasy na ni,
href="http://www.dama.cz/clanek.php?id=512" target="_blank"dalsi rekce a info zde,

color="#00008B"nebo tady


Btw... jedna z finalistek, vybrana odbornou porotou... posudte sami, zda-li jde o KRASU ci o ZNALOST INETU zde je opravdu krasna stranka divky vybrane odbornou porotou... to by behem par minut spichnul muj 13-lety bratranec taky...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Jirka Lahvička  |  20. 04. 2001 19:30

Kriteria i pro odbornou porotu byla zhruba stejna jako pro finale - tj. krasa a znalost internetu (predstavovana kvalitou prezentace a podilem na ni) mely stejnou vahu. Vyber finalistek v tomto roce je rozhodne blize internetu nez tomu bylo v minulych rocnicich.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Kamil Prochazka  |  20. 04. 2001 19:30

Nevim, nevim. Tady je stranka Miss Internet 1997 a ta mi pripada docela dobra. Myslim, ze na odborne znalosti je naopak kladen mensi a mensi duraz neprimo umerne k cene vstupenek na finale.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Jirka Lahvička  |  20. 04. 2001 19:30

Podivejte se na vsechny finalistky vsech rocniku - mozna pak zmenite nazor. Podle meho nazoru je duraz na internet vetsi nez v predchozich dvou rocnicich. Soutez se tak vraci ke svym zacatkum, kdy take slo hlavne o internet.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
VK  |  20. 04. 2001 19:30

Tak me nedavno potesil M. Zeman. Mas pry lahvicka dve moznosti (s tvoji oblibenou KSC viz halonoviny.cz). Zaniknout nebo zaniknout. Ja pridavam jeste chcipnout v krimu..

BTW: Proc vyleza gin z lahve?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Jirka Lahvička  |  20. 04. 2001 19:30

Mily Vasku Kabate, chapu, ze coby bezvyznamny developer v Praxisu jsi ponekud frustrovany, ale opravdu si to musis vylevat timto zpusobem? Jdi si radsi hrat s Palmem....

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Vaclav Kabat  |  20. 04. 2001 19:30

Dobry den,

musim udat kolegu ale tenhle vtip uz prestava byt vtipny. Date -li si trochu prace, zjistite, ze informace pochazi skrze Dan. Docekala, ktery ji ma od meho kolegy Michala Zalesaka (tomu jsem jiz nalezite vycinil). Byl bych tedy rad, abych jiz nebyl s klausem spojovan. Byt jsem jeho volic

Na druhou stranu musim mnohdy souhlasit s onim VK, snad vyjma jeho stylu. Uz vubec nechapu, kdo Vam dal pravo (kdyz ne know-how) hodnotit moji praci?

BTW: Vase informace jsou opravdu zastarale. Palm je uz pomerne dlouhou dobu ve svete, a po kratkou dobu nez ho nahradi Compaq iPaq ho zastupuje Psion 5mx alias Ericsson MC218.

S pozdravem,
Kabat Vaclav (KV)

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Vaclav Kabat  |  20. 04. 2001 19:30

BTW: muj soucasny titul je project manager, byt bezvyznamna www stranka, ktera diky Michalove vrozene lenosti jeste nebyla aktualizovana, rika neco jineho.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Jirka Lahvička  |  20. 04. 2001 19:30

Myticky VK se pripojoval bud ze site Praxisu, nebo (z domova) pres Dattel. Ze by v Praxisu bylo vice "podezrelych"? Nebo nekdo s rozpolcenou osobnosti?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Vaclav Kabat  |  20. 04. 2001 19:30

Sice tomu velkou hodnotu neprisuzuji (kdopak vi jestli predchozi prispevek posilal vubec p. Lahvicka?) ale pokud ano, pak by se me podezreni rovnalo temer jistote. Ostatne sam tento prispevek pro efekt posilam pres anonymizer. Pokusim se to proverit..

S pozdravem,
Kabat Vaclav (KV)

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Poison Ivy  |  20. 04. 2001 19:30

Mily pane Lahvicko.
Co se tyce Vasich nazoru, musim se nad nimi pousmat. Kdyz si najedete na stranky O soutezi tak si prectete ze by mela finalistka splnovat 40% krasy, 40% znalost netu a 20% ostatni schopnosti a sympatie.
Jinak osobne doufam ze afera Nova models je spise omyl. Ze proste pan Fikacek podepsal s nekym dohodu a nedoslo mu ze nektere divky uz agenturu maji.
A co se tyce Vas pane Lahvicka, tak pokud mi budete posilat Vase dotazniky aby jste si overili moje znalosti, nereknu ani slovo, ale posilat mi maily typu, ze musim mit hotove webky abych se dostala do finale a jine poucne, to se mi opravdu nelibi a obtezuje me to, protoze nemam cas cist veci, ktere by mi mel spis posilat pan Fikacek a ktere se me netykaji. A stejne tak kdyz mi od Vas poprve prisel dotaznik jsem nemusela verit ze mate nejakou dohodu se Cybermiss, nikdo se me o tom nenamahal informovat, coz si myslim ze by mel, protoze takovy dotaznik by mohl posilat kazdy.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Michal Vorel  |  20. 04. 2001 19:30

Zcela souhlasim, 1.obrazek na strance (ten s tim krizkem) odkazuje na "file:///D:/Install/picture/www/Zdenka/sell_5small.jpg". Pak je asi dalsich deset stokilovych - proboha mam jenom PII na 350MHz s 64MB RAM - ten se zapotil. Ale abych jenom nehanil, na zacatku se o divce muzu neco dozvedet - ze je v soutezi miss, jaky ma email a ze nesnasi nudu. Krasna hypertextova stranka, jedna z nejlepsich, ktere jsem kdy videl - jde videt, ze je Cybermiss propojene s Mensou a porota ma vysoky IQ potencial.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
medulka  |  20. 04. 2001 19:30

Uz mnohokrate bylo receno soutez o znalosti inetu. Jakou ji ma ale divka vybrana porotou ,mam pocit ze v porote sedi tetrev hlusec a jemu podobni vidi blondynu a jsou vedle ze neumi vlastni stranku ,nebo jen tak malinko nevadi my jsme bohorovna porota , my to zname my tomu jak je videt nerozumime,ale neprizname to.To by bylo pod nasi uroven.Jak pan Fiakcek se nenamaha odpovidat tak ani porota neodpovi a vlastne take proc?? Snad si uz lide nejak musi zvyknout na to heslo ktere propagoval a propaguje pan president" Pravda a laska zvitezi nad nenavisti a lzi" Je tu naplneno beze zbytku.Jen tomu jeste verit.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Pavel Kraus  |  20. 04. 2001 19:30

Naprosto souhlasim !! Aniz bych chtel ovsem nekoho urazit - podle meho subjektivniho nazoru se nejedna ANI o krasu ANI o znalost WWW. O co se jedna, netusim...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Jirka Lahvička  |  20. 04. 2001 19:30

Hlas poroty hlas bozi... jak to po secteni hodnoceni porotcu vyslo, tak to je. V MEM hodnoceni se neobjevila vubec.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
franta jetel  |  20. 04. 2001 19:30

smrdi ti kunda

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
RM  |  20. 04. 2001 19:30

Teda ten web je příšernej ((
Co se týče zprávy p.Fikáčka - dobrej alibismus. Ufff

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Porotce  |  20. 04. 2001 19:30

Tak volate po hlasu porotce? Mate ho mit. Projit stranky vsech soutezicich a vybrat finalistky mi celkem zabralo asi tak 15 hodin. Takze neverim, ze to udelal kazdy porotce a zvlaste nekteri panove dali pruchod sve prirozenosti a vybirali podle krasy. Ale to je vec poradatelu, aby nasli jine reseni pro pristi rok, bude-li soutezicich tolik...

Monysku, mozna neni uplne fer, kdyz vypichnes jednu finalistku a ne ostatni. A nebud nastvana, ze ses do finale nedostala ty. Prosla jsem peclive tve stranky, design se mi moc libil, ale nezlob se, ty texty mi prisly tak afektovane a sebestredne... Podotykam, ze na krasu nedam a jako holka mozna ani nepoznam, co hezka holka je. Ale hledala jsem na webu prirozene, mile a necim zajimave damy.


FYI - Slecne Haskove jsem hlas nedala a zivim se momentalne webmasterovanim, tak o tom snad neco vim.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Monysek  |  20. 04. 2001 19:30

Dekuji za vas nazor, priste by jste se mohla aspon podepsat... Normalne na anonymy neodpovidam, ale kvuli vam udelam dnes vyjimku.

Ted aspon vim, ze je lepsi mit na webu jen fotku, miry a mlcet, protoze mit svuj vlastni nazor je hrich, stejne jako je i hrich, psat o svych pocitech. Bohuzel nezachranuji svet, a jsem proto spatna. Nechovam zadne zvire ani nemam nadaci pro chude deti. Nejsem tedy vhodna k manipulaci a privlastkum typu: hodna, mila, starostliva a nesobecka divka.

Na druhou stranu jsem rada, ze nekomu jinemu jsem radost udelala. Diky cybermiss mi napsalo hodne opravdu milych lidi. Takze jeden ci dva negativni ohlasy zapadnou... zvlaste pokud jsou anonymni, jako ten vas.
BTW: To, ze se webem zivite, jeste neznamena, ze jste objektivni.

A nastvana nejsem, jen bohuzel k me smule, porad hledam ve vsem "pravdu a spravedlnost", ktera vsak neexistuje, jsem asi nepoucitelna... a ze nejsem ve finale? Nikdy jsem se nechtela zivit telem, coz prace modelky z velkeho % obsahuje... Zivot jde dal a ja kvuli se kvuli tomu nehodlam veset. Sbiram zivotni zkusenosti I zaporna reklama pusobi...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Costra  |  20. 04. 2001 19:30

Monýsku jsi skvělá ženská, a jak vidno ne svět, ale lidi bys ráda změnila, ano narážíš, otoč se a přijď za těmi, kterým slova "afektovane a sebestredne" vůbec nic neříkají a mají tě rádi. :-*

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Jirka Lahvička  |  20. 04. 2001 19:30

Budu dodržovat anonymitu te porotkyne, i kdyz z textu samozrejme vim, o koho jde .
Neexistuje neco jako objektivita, proto je porotcu tolik, aby to byla aspon zprumerovana subjektivita.
V MEM hodnoceni jsi byla celkem vysoko, a ja naopak hledal (krome kvalitniho designu, i kdyz i to je vec nazoru) nonkonformismus - vsem se zavdecit nemuzes a myslim, ze porota vybrala vetsinu finalistek relativne dobre.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
JV  |  20. 04. 2001 19:30

Ve vsech profesionalnich soutezich Miss musi finalistky uzavrit smlouvy, jinak maji utrum. Proc by jinak do toho nekdo daval penize? A silne pochybuji, ze by bezna modellingova smlouva byla pro modelku vyhodnejsi nez ta, ktera je tu ukazana.
Ale jestli se nejaka fyzicka osoba vydava za neexistujici agenturu, tak to je celkem zrejmy priznak neserioznosti takoveho podniku a pan Fikacek jako organizator souteze si to mel ohlidat, i kdyby s tou vymyslenou agenturou nemel nic spolecneho.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
fuki  |  20. 04. 2001 19:30

K tve poznamce se chci vyjadrit a to z toho duvodu, ze jsem mel moznost se sveho casu pohybovat na takovychto akcich. Vetsinou se vsak finalistkam, nebo vyherkyni nabidla moznost spoluprace, nebo uzavreni smlouvy. Nikdy nebyly nuceny, neco uzavrit. A uz vubec ne, za takovychto podminek!

Jinak je pravda, ze by to chtelo v nejblizsi dobe vyjadreni druhe strany.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
juxpix@yahoo.com  |  02. 02. 2007 22:43

Jak muzete napsat, ze NOva Models je neexistujici agentura ??? Ja sam jsem zminenou firmou zastupovan jiz 9 let.. Nezazil jsem jediny problem, ktery by stal za řeč.. Všechny práce a zakázky jsem dostal včas a bez problémů zaplaceny (jde o deseti-statisícové částky).. Slecna "NIKITA" mi prijde DIVNA :o))
Jan

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Kombajn  |  20. 04. 2001 19:30

Je to možná smutné, ale to je prostě realita, dnes je byznys uplně všechno a nejdůležitější si je namazat kapsu. Můžete ale být klidní, tak to hodí úplně všude, prostě to tak je. Ani všechno co odvysílá NOVA TV nejsou jen zpravy, ale dost casto se tam mihne placena reklama ;)

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
DELCOP  |  20. 04. 2001 19:30

Hmmmmmm...hihihi

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Robert Němec  |  20. 04. 2001 19:30

Článek je velmi dobrý, ale je zde jeden, a to dosti významný, prohřešek proti novinářské etice: chybí vyjádření druhé strany!!!. To by se v tak významném e-zinu nemělo stávat (bohužel se tak často děje ().

Znám to z vlastní zkušenosti. Jakmile u nás, na Magazínu ChristNet.cz nedáme prostor druhé straně, tak je z toho v církvi velký poprask.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Hynek Olchava  |  20. 04. 2001 19:30

S názorem pana Němce zcela souhlasím. Takto napsaný článek bez názoru druhé strany vypadá podezřele, zvláštně, divně až neseriózně. Čímž nijak neobhajuji pana Fikáčka. Kdyby v tom článku byl aspoň větička: „Pan Fikáček se k problému odmítl vyjádřit.“

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
VLK  |  20. 04. 2001 19:30

naprostý souhlas. je vůbec tato smlouva pravá??? potvrdila to jiná finalistka? vyjádřil se k tomu pan Fikáček, kterému v současné situaci důvěřuji mnohem více než oné finalistce? takovými články značně klesá status tohoto serveru a nechápu uživatele, kteří se dokážou se zmíněným názorem ztotožnit aniž by počkali na konfrontaci s druhou stranou.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Zasílat názory e-mailem: Zasílat názory Můj názor