Hardware

Něco pro fandy tichých PC. Noctua chystá více černých chladičů a uvede obří pasiv pro CPU

Noctuu a její ikonické hnědo-béžové ventilátory možná znají i ti, kteří se v hardwaru běžně nevrtají. Ne všem se ale tato barevná kombinace do skříně hodí. Pokud je to váš případ, zbystřete. Dorazí nové černé a dokonce i bílé verze.

Rakouská společnost ukázala hromadu novinek již před rokem na Computexu. Mezi fází prototypu a komerčním prodejem ale může být až dvouletá pauza. Noctua totiž aktualizovala roadmapu, z níž vyplývá, že některé ukázané produkty zamíří do obchodů až příští rok (přestože se měly prodávat ještě letos).

Nejprve se na pultech objeví černé verze chladičů NH-D15S a NH-U9S, mělo by se tak stát do konce září 2020. V posledním čtvrtletí dorazí chladiče CPU označené jako Redux, což budou vylepšené starší modely.

V prvním čtvrtletí 2021 přijdou černý ventilátor NF-A12x25 a chladič NH-U12A. Kromě nich dorazí i bílé větráky, osmiportový hub pro ventilátor a převodník napětí z 24 na 12V.

Největší novinkou, a to doslova, bude pasivní chladič procesoru. Bestie vážící 1,5 kila má jen 12 žeber (zato tlustých), 6 heatpipe a v pasivní skříni s přirozeným air flow zvládne uchladit 120W procesor. Případně až na 180W, pokud na něj bude ve skříni foukat nějaký ventilátor. Novinka bude kompatibilní s platformami AMD AM4 a Intel LGA115x.

Později v příštím roce Noctua uvede další generaci 140mm ventilátoru s upravenými rámečky, ložisky i lopatkami a přepracovaný chladič řady NH-D15 s větší plochou schopnou odvádět teplo z až 400W CPU. Poslední novinkou bude malý stolní USB větráček určený do kanceláří. Má být velmi tichý, přitom bude vát až na dva metry.

via Hexus

Diskuze (33) Další článek: Kolik stojí Netflix a jak za něj zaplatit? Nejčastější otázky a odpovědi

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , ,