Software | Windows | Windows 10 | Tipy

Nechtěný Edge a Bing: Jak se ve Windows 10 zbavit otevírání odkazů v Edge a hledání v Bingu

Jednou z nejotravnějších vlastností Windows 10 jsou pevné odkazy směřující do Microsoft Edge, který je otevírán místo výchozího prohlížeče. Díky dvěma utilitám bude i vyhledávání v nabídce Start fungovat ve výchozím prohlížeči a oblíbeném vyhledávači.

Jakkoli Microsoft postupně vylepšuje svůj prohlížeč Edge, jako výchozí prohlížeč jej používá pouze kolem třinácti procent Čechů. Ty ostatní jistě netěší, že Windows 10 v mnoha případech ignorují nastavení výchozího prohlížeče a nejednu stránku otevřou právě v Microsoft Edge. Typickým příkladem je vyhledávání prostřednictvím nabídky Start.

Pokud sem zadáte text, který neodpovídá některé ze zaindexovaných položek (soubory, aplikace, nastavení…), automaticky otvírá Edge a zadaný text hledá v Microsoft Bing. A to je jen jeden případ, kdy Windows svůj prohlížeč takto zvýhodňují. Naštěstí jeho upozadění není nikterak náročné.

Přesměrování prohlížeče

Prvním nápadem, jak se zbavit nechtěného prohlížeče, může být jeho odinstalování. To ale z mnoha důvodů není možné – Windows používá mnoho jeho komponent, a tak se o to nepokoušejte ani některým z násilných způsobů.

Pokračování článku patří k prémiovému obsahu pro předplatitele

Chci Premium a Živě.cz bez reklam Od 41 Kč měsíčně
Diskuze (2) Další článek: Počet případů opičích neštovic ve světě stále stoupá. Už překonal hranici 25 tisíc nakažených

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,