Notebooky | Tablety | Hry

Nec Lavie Mini: malý notebook, který se promění v něco jako Nintendo Switch

V minulosti jsme měli možnost vidět řadu pokusů a prototypů mobilních zařízení s operačním systémem Windows, které měly za cíl poskytnout podobnou konstrukci jako přenosná herní konzole Nintendo Switch. Žádný takový „úspěšný“ produkt ale na trh není, protože se obvykle potýká s příliš velkými rozměry nebo vysokou hmotností a zároveň i nízkou výdrží na baterii.

O další pokus se v rámci prototypu na virtuálním CESu postarala společnost Nec, která ukázala zařízení s označením Lavie Mini. Jedná se o malý konvertibilní notebook 2 v 1, který lze v základní formě používat jako hodně zmenšený notebook (velmi ořezaná klávesnice) nebo jako velmi tlustý tablet – 1,7 cm.

Základem je 8palcový displej s rozlišením 1 920 × 1 200 pixelů a jasem 400 nitů, přičemž uvnitř už je nový procesor Intel Core i7 z 11. generace s integrovanou grafikou Intel Iris Xe. Lavie Mini má v této formě 16 GB operační paměti DDR4, až 256GB SSD a nechybí ani moderní Wi-Fi 6 nebo Bluetooth 5.1 se dvěma porty USB-C. Použitá baterie má kapacitu 26 Wh a výbava zahrnuje i 1,5W reproduktory a infračervenou kameru pro biometrické přihlašování přes Windows Hello.

Aby bylo možné ze zařízení udělat přenosnou herní konzoli ve stylu Nintendu Switch, je dodatečným příslušenstvím speciální ovladač, který se uchytí na zadní stranu a po stranách nabídne klasické páčky a tlačítka. Hmotnost i s ovladačem by neměla překročit 590 g. Nec ukázal i nabíjecí dok s výstupem 4K@60 a dalšími dvěma porty USB-C a USB-A.

Žádné další informace zatím nejsou k dispozici, což se vzhledem k fázi vývoje dá očekávat. Tak uvidíme, jestli se toto zařízení někdy dostane na trh.

Ukázka Nintendo Switch

Diskuze (1) Další článek: Nabušený herní notebook s mobilním osmijádrem AMD Ryzen 9 5900H v testech

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,