Kryptoměny | Elon Musk | Ethereum

Ne, Elon Musk lidem neposílá ethereum. Je to podvod

Podvodníci si zase našli způsob, jak z důvěřivých lidí vytáhnout peníze. Tentokrát k tomu použili osobu vizionáře Elona Muska, pod jehož jménem založili falešný účet na Twitteru a slíbili, že lidem rozdají ethereum v hodnotě 4 milionů dolarů. Stačí jen, když mu lidé pošlou nějaký malý obnos, aby získal adresu jejich peněženky. Samozřejmě je to nesmysl.

Skutečný Elon Musk ve středu na Twitteru informoval o plánovaném startu satelitů Starlink. Příspěvek byl relativně nadšený. Nějakého podvodníka tak napadlo, že toho využije a založil téměř totožný účet @elonhmusk, ve kterém na příspěvek navázal jednoduchým sdělením - k příležitosti úspěchu rozdá lidem 5000 kusů etherea. Pokud kryptoměnu lidé chtějí získat, mají poslat nějaký malý obnos, aby Musk získal adresu jejich peněženky.

Účet je už z Twitteru odstraněný, zpráva vypadala takto:

To celebrate this, I'm also giving awaу 5,000 ЕTH!

To identify your address, just sеnd 0.5-1.0 ЕTH to the address bеlow and gеt 5-10 ЕTH back to the address you used for the transaсtion. ЕТH Аddress: ...

If you are latе, yоur EТH will bе sent back.

— Еlon Мusk (@elonhmusk)

Zní to jako jasný podvod a podvod to také je. Už samotný princip nedává smysl, adresu peněženky stačí sdělit, není potřeba z ní něco posílat. Nicméně mnoho lidí se nachytalo a podle sledování v blockchainu je možné zjistit, že podvodníkovi už lidé poslali ethereum v hodnotě více než 16 tisíc dolarů.

Účet lze přitom velice jednoduše odhalit. Není verifikovaný a má jinou adresu. Hlavně je třeba říct, že i když je Elon Musk znám jako šílenec, určitě by jen tak lidem neposlal skoro 4,3 miliony dolarů. A určitě by nechtěl, aby mu lidé něco posílali.

Není to letos poprvé, co se něco podobného stalo. Twitter už musel zrušit účty @elonmus_ a @elonnmuusk, které se pokoušely o něco podobného.

Co nového se událo ve světě Tesly a Solar city?

Diskuze (7) Další článek: Robot od Boston Dynamics se chtěl opět dostat dveřmi ven. Tentokrát ho ale čekal lidský odpor a šikana

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,