Microsoft | Windows 11

Název Windows 11 ještě není jistý. Tady jsou ale „důkazy“, které jej potvrzují

Již 24. června se dozvíme, jaké má Microsoft plány se svým operačním systémem Windows. Jak to nyní vypadá, tak se bude jednat o Windows 11. Firma tuto číslovku zmínila hned několikrát na různých místech, název ale stále není jistý.

V uniklém sestavení se totiž hned několikrát objevují zmínky o Windows 10, byť název je již Windows 11. Na první pohled se tak může zdát, že o názvu ještě nebylo rozhodnuto a Microsoft si s námi pouze hraje.

Účet KrabsOnSecurity na Twitteru prošel uniklý ISO soubor a našel spoustu referencí ještě na staré Desítky. Číslo sestavení například začíná 10.XX namísto 11.XX. V názvu pak figuruje 11, v popisu stále 10. Stejně tak v registrech se stále objevuje zmínka o Windows 10 Cobalt.

Když se ale podíváme do historie, tak podobná situace byla i před vydáním Windows 10, kdy první betaverze byly jen upravené Osmičky. Název byl již změněný, odkazy na starý systém byly ale všude stále přítomné. Je tak velmi pravděpodobné, že se bude historie opakovat a první sestavení Jedenáctek budou lehce předělané Desítky a až následně dojde ke kompletnímu oddělení a přepsání i uvnitř registrů a dalších součástí.

Pojďme se tedy podívat na „důkazy“, které nás vedou k názvu Windows 11:

  1. Jedná se o logické pokračování, s čísly Microsoft značí Windows již od dob Sedmiček
  2. Microsoft o dalších Windows mluví jako o nové generaci, pokračování v číslování tak dává smysl
  3. Tohle není přímo důkaz, ale stín v pozvánce odkazuje na číslo 11
  4. Propagační video se startovacími zvuky z Windows má přesně 11 minut
  5. Označení Windows 11 se objevuje právě i v uniklém sestavení

Aktuálně tak máme několik indicií a i důkaz v podobě uniklého ISO souboru, že Jedenáctky opravdu přijdou. S jistotou také můžeme říci, že Windows 10 to nadále nebudou – Microsoft odhalil datum ukončení podpory tohoto systému.

Teoreticky je možné, že se jedná pouze o trik Microsoftu a reálně se bude systém jmenovat jinak (třeba jen Windows či Windows 365?), není to ale příliš pravděpodobné. Vyžadovalo by to totiž opravdu dobré utajení a pak úmyslné vypouštění těchto falešných úniků. 

Diskuze (17) Další článek: První test mobilní grafické karty AMD Radeon RX 6600M je na světě

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,