Časopis Computer

Návrat do devadesátek: rozhovor s šéfredaktory, kteří pamatují začátky Computeru #Computer25

  • Na které IT události bývalí šéfredaktoři nejraději vzpomínají?
  • Co se dělo okolo Computeru?
  • Které vedlejší projekty vznikaly a zanikaly?

Právě dnes je tomu přesně 25 let, kdy vyšlo zcela první číslo časopisu Computer. Při té příležitosti jsme do videostudia pozvali ty, kdo pamatují jeho raná léta. Nejblíže, pouze přes chodbu, to měl Tomáš Holčík, jehož recenze notebooků najdete i v prvním čísle, které je přibaleno k aktuálnímu vydání. A notebooky jej baví dodnes, pouze změnil formu z písmenkové na video.

Nejen v Computeru, ale v celém původním vydavatelství se často, spontánně, a obvykle správným směrem měnily pozice nadšených nováčků. Michal Politzer přišel do Computer Pressu jako détépák, staral se o grafickou stránku časopisu. Pak si zkusil napsat recenzi na novou verzi Corel Draw, a stal se redaktorem, později šéfredaktorem a publisherem. Stál u začátku tabletových verzí časopisů, v čemž pokračuje v rámci své publikační platformy Triobo.

Ani Pavel Nygrýn nenastoupil do vydavatelství jako redaktor, dostal na starost CD, které se před přelomem tisíciletí těšilo ohromné oblibě. V době, kdy se internetu běžným domácnostem stále nedostávalo, šlo o vítaný zdroj nových programů, aktualizací, oprav, záplat a dalšího obsahu. Pavel se nyní stará o pop-sci časopisy ve vydavatelství Extra Publishing.


Časopis Computer slaví 25 let od založení. Úplně první číslo jsme nechali vytisknout znovu a přibalili k aktuálnímu květnovému vydání. K tomu jsme se rozhodli na Živě vydat několik dalších článků z nejstarších vydání.

Časopis Computer

V Computeru každý měsíc najdete nejdůležitější informace ze světa počítačů, technologií a internetu. Dva důkladné srovnávací testy odhalí a ocení ty nejlepší produkty na trhu. Praktické tipy a triky vyřeší nejčastější problémy s počítači i telefony. Podrobné návody a tipy vám pomohou využít technologie v každodenním životě.

001.jpg

Časopis za nejvýhodnější cenu získáte na iKiosku. Můžete si vybrat mezi tištěnou a elektronickou verzí.

Doporučujeme také speciální vydání Nejlepší návody, tipy a aplikace pro mobily. Jak si s Androidem usnadnit život.

Diskuze (9) Další článek: Svět zítřka podle USA: Do roku 2023 vás identifikuje kamera na každém letišti

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , ,