macOS | Návody

Návod, jak skrýt a zabezpečit poznámky a fotky v Apple macOS

Nejnovější verze macOS Ventura přinesla možnost skrýt poznámky a fotky před cizími zraky. Podívejte se, jak na to.

Nejnovější systém macOS Ventura se těší rozporuplným reakcím. Například zcela přepracovaná nabídka Nastavení se sice přiblížila té z iOS a iPadOS, pro běžné počítače bez dotykového displeje se opravdu nehodí. Pozitivních novinek je ale celá řada a mezi ty zajímavé patří možnost skrýt vybrané poznámky a fotografie. Škoda jen, že Apple – navzdory své pověsti – neudělal vše intuitivněji a shodně napříč aplikacemi vlastní produkce.

Poznámky

Nejprve se podívejme na standardní aplikaci Poznámky. Abyste mohli heslem chráněné poznámky používat, je potřeba tuto možnost aktivovat. V nabídce zvolte Poznámky – Nastavení a ve spodní části klepněte na Nastavit heslo.  1  Nyní máte dvě možnosti: buď použijete stejné heslo jako do systému, nebo si vytvoříte unikátní heslo. Výhodou prvního je, že si nemusíte pamatovat další heslo, ale bezpečnost je samozřejmě nižší. Chcete-li, můžete po nastavení hesla aktivovat Touch ID  2  pro pohodlnější odemykání poznámek.

image.png

Pokračování článku patří k prémiovému obsahu pro předplatitele

Chci Premium a Živě.cz bez reklam Od 41 Kč měsíčně
Diskuze (4) Další článek: Hacknutí LastPassu je nakonec vážnější, než jsme si mysleli. Útočníci získali zašifrované trezory

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , ,