Natural Biorhythms: pozor na kritické dny

Sledování biorytmů se stává skoro stejně populární jako klasické horoskopy na jednotlivé dny a měsíce. Biorytmy jsou však ryze „vědecké“, i když, jak praví klasik, že je to vědecké, se říkalo již vykládání karet. Výpočtu biorytmů se věnuje také několik webových stránek a programů. Jeden propracovanější softwarový nástroj pro výpočet biorytmů vám představím v tomto článku.

 Plusy / minusy
 + několik druhů biorytmů 
 + vyhledávání partnerů
 – ukládání jen do BMP

Natural Biorhytms je sharewarová aplikace, která nabízí základní výpočty a grafy s křivkami biorytmů, informace o vybraném dni, doplňkové výpočty, partnerské biorytmy a další. Vytvořené grafy si můžete velice snadno vytisknout a mít je tak neustále při sobě.

Biorytmy celebrit

Po spuštění programu vás přivítá okno s výběrem osoby pro výpočet biorytmu. Program totiž může sloužit několika uživatelům. Stačí si vytvořit jednoduchý seznam osob, ve kterém kromě jmen uvedete datum narození a pohlaví vybrané osoby. Datum narození můžete vybírat z kalendáříku, lze upravit i ručně. Seznam osob je možno rozdělit do několika skupin, což ocení především uživatelé, kteří program používají intenzivněji.

Výrobce programu pro vás připravil do seznamu osob jednoduchou databázi známých osobností. Můžete si tak zjistit, jak se budou vaše idoly který den cítit, zda budou mít šance na úspěch a podobně. V seznamu osob najdete tlačítko, které zobrazí tabulku s osobami, které mají v aktuální den narozeniny. Fanoušci různých celebrit ocení jednoduchý (stisk tlačítka) přesun na vyhledávač Google, který zobrazí odkazy vztahující se k vybrané osobě, případně její nalezené obrázky.

Výpočet biorytmů celebrit nepředstavuje problém

Datový soubor se seznamem osob je možno vyměňovat, můžete si tedy připravit databázi svých známých nebo oblíbených osobností a vyměňovat si ji s jinými uživateli tohoto programu. Je celkem škoda, že program nepodporuje import ze souborů jiných aplikací – například z adresáře Outlooku.

Zavzpomínejte na své narození

Výběr osoby pro výpočet biorytmů můžete provést i kdykoli během práce s programem. V příslušném políčku si zvolíte skupinu osob z adresáře a vyberete konkrétního člověka. I přímo v hlavním okně programu najdete tlačítka pro spolupráci s internetovým vyhledávačem. Google samozřejmě není jediný, který lze použít. Pokud jste dostatečně „zruční“, můžete si v nastavení programu změnit řetězce, které tyto funkce používají tak, aby pracovaly s jinými vyhledávači.

Po výběru osoby již stačí zvolit datum pro výpočet biorytmů a počkat na vykreslení zvoleného grafu, což je ale otázkou okamžiku. Po jednodušší výběr data jsou připravena tlačítka pro volbu aktuálního dne nebo data narození. Jednoduše tak zjistíte, jak vypadaly vaše biorytmy v okamžiku, kdy jste se poprvé rozkřičeli do světa.

Základní graf nabízí již na první pohled mnoho informací

Základní graf pro fyzickou kondici, emoce, intelekt a intuici zobrazuje množství údajů. Hlavní jsou křivky různých barev, které odpovídají zmíněným rysům vaší osobnosti v konkrétní den. Graf je rozdělen na dny, kladné a záporné hodnoty, najdete zde i popisy měsíců a informaci o tom, kolik dní již koukáte na svět.

Biorytmy ukazují i vaše duchovno

V grafu najdete mimo křivek také sloupcové vyjádření. To je jakýmsi ukazatelem vaší celkové kondice v jednotlivých dnech. Zelená barva ukazuje, že bude všechno v pohodě, naopak červené odstíny věští blížící se den blbec. Extra kritické dny jsou pak zvýrazněny tečkou u čísla dne v měsíci.

Graf doplněný textem

V programu dále najdete graf ukazující moudrost, mistrovství v tom, co děláte, a vášeň. Třetí graf pracuje s vjemy, psychikou a úspěchem. Nakonec je připraven ještě graf nazvaný I-Ching, který vám ukáže, jak budete vnímat krásu, sebeuvědomění a duchovno. Program vám tedy nabízí detailní přehled toho, jak se budete který den cítit, jak se vám bude dařit, či jak budete působit na své okolí i sebe sama.

Informace z grafu doplní krátký text

Klepnutím do některého dne v kterémkoli grafu zobrazíte okno detailními informacemi. V tabulce jsou zde uvedeny pořadové dny v cyklu, tendence (vzestupná, sestupná) a procentní vyjádření hodnoty. Pomocí tlačítek při spodním okraji okna si můžete přepínat zobrazení odpovídající různým grafům. V případě primárního biorytmu je k dispozici i popisek. K jeho porozumění vám postačí základy angličtiny. Jde pouze o slovní vyjádření hodnot zřejmých z grafů.

Kalendáře a tabulky

Zajímavou funkcí je tisk kalendáře. Pro každý rok si tedy můžete připravit dvanáct stránek, které budou obsahovat souhrnný graf se základními křivkami a jednotlivé dny označené stupnicemi. Vysvětlivky samozřejmě nechybí. Program vám částečně umožňuje upravit vzhled tištěného kalendáře výběrem písma, grafů, barev a zobrazených hodnot.

Vytvořte si vkusný a praktický kalendář na zeď

Grafy i kalendáře lze nejenom tisknout, ale i ukládat do rastrového souboru BMP. Můžete je také velmi snadno přenést do schránky a použít v jiných aplikacích. Stačí stisknout Ctrl+C. K dalším funkcím programu patří vytvoření tabulky s předpovědí na zadaný počet následujících měsíců. Vygenerovaná tabulka je zobrazena ve výchozím HTML prohlížeči a připomíná jáchymovský graf Františka Koudelky.

Dlouhodobá předpověď na další rok

Sexuální partner podle biorytmů

Partneři ocení zobrazení společného grafu a různé vyhledávání. Tato funkce prohledává seznam osob a zobrazuje ideální partnery pro sex, přátelství nebo uzavření obchodu ve vybraném dni. Program je tedy zajímavou pomůckou pro milovníky, kteří si mohou jednoduše vybrat vhodný objekt pro své vášně.

Pomůže vám Natural Biorythms najít pravého partnera?

Programů, které pracují s biorytmy je mnoho, tento mě však překvapil množstvím informací, které lze z data narození získat. Zajímavé jsou funkce pro vyhledávání partnerů a „kompatibilitu“ biorytmů. Pokud chcete opravdu propracovaný program pro práci s biorytmy, nenajdete zřejmě nic lepšího. Pokud vám stačí základní informace, můžete vyzkoušet zdarma dostupný prográmek, který autor programu nabízí na svém webu.

 Natural Biorythms 3.0
 pomůcka pro výpočet biorytmů
 stáhnout  GigaMania.cz
 výrobce  Dmitry Konovalov
 web  www.whitestranger.com 
 cena  35 USD
 operační systém   Windows 98/2000/XP

Diskuze (5) Další článek: Stovka milionů webů bude dosažena do konce roku

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,