NASA varuje před porušováním karantény kvůli startu Crew Dragonu s lidskou posádkou

Nadcházející start kosmické lodi Crew Dragon od SpaceX, na jejíž palubě vyrazí američtí astronauti na Mezinárodní vesmírnou stanici (ISS), bude bezpochyby velice atraktivní podívanou. Jenže v současnosti ve světě řádí pandemie COVID-19.

Administrátor NASA Jim Bridenstine proto apeluje na občany, aby ani kvůli této mimořádné události – která je naplánována na 27. května – neporušovali karanténní opatření.

„Ano, posouváme se kupředu. Startem komerční posádky jsme velmi nadšeni. Žádáme lidi, aby se k nám při tomto startu přidali, ale aby to udělali z domova. Žádáme lidi, aby nejezdili do Kennedyho vesmírného střediska,“ prohlásil na nedávné tiskové konferenci.

Z dostupných informací plyne, že výše zmíněné Kennedyho vesmírné středisko bude pro veřejnost uzavřeno. Raketoví nadšenci, kteří se nebudou chtít spokojit s online přenosem, by však mohli tento start sledovat z blízkého okolí – například z nedaleké pláže.

Bridenstine rovněž konstatoval, že jedinci, kteří budou jeho varování ignorovat, se vystavují riziku postihu ze strany místních úřadů.

Diskuze (1) Další článek: Povrch Marsu by mohla prozkoumávat „nanolepenková“ letadélka bez pohyblivých částí

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , ,