Apple | Design | Ferrari

Napadne vás ještě slavnější značka, než je Apple? Jony Ive bude pracovat pro ikonickou automobilku

Automobilka Ferrari a její mateřská společnost Exor oznámily mnohaletou spolupráci se studiem LoveFrom, které po odchodu z pozice šéfdesignéra Applu založil Jony Ive se svým kamarádem Marcem Newsonem.

Ive značnou měrou přispěl k úspěchu, který Apple v současnosti zažívá. Určoval směr, kterým se ubírala fyzická podoba klíčových produktových řad a s Applem externě spolupracuje i po odchodu ze zaměstnaneckého poměru, podílel se i na designu na jaře představených nových iMaců.

Kam s takovým zářezem v životopisu stoupat dál? Za více než dva roky jsme se o činnosti studia nedozvěděli mnoho. Kromě Applu víme pouze o spolupráci s Airbnb, což jistě není „malá ryba“, ale teprve spojení s ikonickou značkou Ferrari lze označit za opravdu bombastickou zprávu. Zároveň jde o velkou výzvu pro LoveFrom, vždyť design maranellské značky je na špičkové úrovni a táhne za sebou obrovské dědictví.

Ive nemá velké zkušenosti s automobilovým průmyslem, ale drží se hesla, že řeč designu je univerzální a dá se aplikovat kdekoliv. A nikde není napsáno, že bude tvarovat karoserie příštích vozů, možná uplatní své know-how v interiéru, nebo v palubním systému. Navíc nepůjde pouze o Ferrari, mateřská firma Exor má pro LoveFrom i další práci v oblasti blíže nespecifikovaných luxusních produktů.

Ive and Newson v prohlášení píší: „Jako majitelé a sběratelé Ferrari nemůžeme být více nadšení partnerstvím s touto výjimečnou firmou, a zvláště designérským týmem, který vede Flavio Manzoni. Vidíme tu unikátní a vzrušující příležitosti pro společnou práci.“

Diskuze (44) Další článek: Instagram pro děti nebude. Firma reaguje na kritiku a zastavuje vývoj. Zatím?

Témata článku: , , , , , , , , , , , , ,