Windows 11 | Windows Insider

Najít proces bude jednodušší. Správce úloh dostal vyhledávací pole a další užitečnosti

Mysleli jste si, že už je Microsoft se Správcem úloh hotový? Po faceliftu ve Windows 11 22H2 (původní jádro obalené novým vzhledem) tentokrát nastupují nové funkce.

Na první pohled zaujme vyhledávací pole v záhlaví Správce úloh. Ve Windows běží nepřeberný počet procesů, dosud jste ten požadovaný museli hledat v kompletním výpisu.

Do vyhledávacího pole se přepnete i zkratkou Alt+F a psát do něj můžete názvy procesů, výrobců nebo číselné identifikátory (PID). Filtr se vztahuje na všechny sekce s výjimkou sledování výkonu (tam není co filtrovat).

Build 22623.891 (1).png

S novým vzhledem Správce úloh podporuje také tmavý režim zobrazení. Jenže jste si nemohli vybrat, který ze dvou motivů má program přijmout za svůj, řídil se totiž jen systémovým nastavením. Kdyby vám to nevyhovovalo, motiv přepnete ručně. Vybraný motiv je navíc aplikován i na interní dialogy s výjimkou dialogu Spustit novou úlohu.

Build 22623.891 (2).png

Ještě jedna drobnost. Pokud se pokusíte procesu nakázat, aby běžel v režimu efektivity, můžete se příště vypnout potvrzení rozhodnutí. Popsané novinky se postupně objeví v programu Windows Insider v kanále Beta, nejdřív ovšem musíte aktualizovat na sestavení 22623.891. Počítejte s tím, že prozatím je Správce úloh zatížený řadou chyb.

Build 22623.891 (3).png

Zdroje: Windows Insider Blog

Diskuze (15) Další článek: Aféra s tavícími se konektory na GeForce RTX 4090 pokračuje. Expert z Corsairu našel další příčinu

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , ,