Umělá inteligence | Hry | Střih videa

Nadšenec s pomocí AI vylepšuje slavná herní videa v 8K. A to i dvacet let staré legendy

V dobách, kdy měla počítačová herní grafika k fotorealističnosti ještě roky vývoje před sebou, se designéři pokoušeli šokovat alespoň úchvatnými doprovodnými videi, které se mnohdy vyrovnaly hollywoodské vysokorozpočtové produkci.

Youtubový kanál Upscale jim i po desítkách let vrací život ve velmi vysokém rozlišení až 8K. A tak nejrůznější úvodní, mezikapitolová a konečně i závěrečná videa, která v originálu vypadala dobře snad jen na CRT monitoru s rozlišením 800×600 pixelů dostanou vzhled, jako kdyby opustila postprodukci v roce 2021.

Diablo 2 LOD (rok 2001) po vylepšení:

Diablo 2 LOD (rok 2001) původní:

Autor vylepšených videí přitom nepoužívá žádnou na míru šitou technologii, ale komerční a běžně dostupný balík nástrojů pro videa a fotografie od společnosti Topaz Labs. Především Gigapixel AI a Video Enhance AI. Za první vylepšovátko zaplatíte 100 amerických dolarů, za to druhé trojnásobek a s adekvátně výkonným počítačem a trochou pak opravíte i starou VHS z devadesátek.

Legacy of Kain (rok 1999) po vylepšení:

Kanál Upscale je tak zároveň zajímavou případovou studií možností tohoto softwaru, byť je třeba podotknout, že animace se vždy zvětšuje a vylepšuje mnohem lépe než skutečný a poškozený záznam plný složitějších struktur, protože video dostává styl omalovánky.

Diskuze (3) Další článek: Elon Musk fandí jaderné a solární energetice. Fúzi podle něj nepotřebujeme

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , ,