YouTube | Rekordy

Na YouTube padl rekord: Video nasbíralo 101 milionů zhlédnutí za prvních 24 hodin

Jak rychle lze na YouTube nasbírat 100 milionů zhlédnutí u videa? Tento víkend se ukázalo, že k tomu stačí prvních 24 hodin. Tedy pokud jste kapela, která má dostatek fanoušků. YouTube pro server Variety potvrdil, že nový videoklip Dynamite od jihokorejské popové skupiny BTS zapsal rekord pro nejvíce zhlédnutí v den svého vydání.

Videoklip Dynamite za prvních 24 hodin nabíral přesně 101,1 milionů zhlédnutí, což se dosud žádnému videu v historii YouTube nepodařilo. Dosavadní rekord byl 86,3 milionů zhlédnutí v den zveřejnění a držel jej opět videoklip od korejské hudební skupiny, jen odlišné - Blackpink. 

A aby toho nebylo málo, Dynamite si připsal ještě jeden rekord. Video současně sledovaly 3 miliony lidí - rovněž meta, ke které se ještě žádný premiérový obsah na YouTube nedostal. 

Korejský pop válcuje statistiky serveru dlouhodobě, skoro všechny rekordní počty zhlédnutí z posledních měsíců drží právě jihokorejští hudební interpreti. Tamní vydavatelé toho často marketingově využívají a chlubí se tím, kde to jde. Klipu k písni Dynamite mohlo hypoteticky pomoci, že je to první video kapely BTS, které vyšlo v angličtině. Každopádně stále ho čeká dlouhá cesta, pokud chce překonat nejsledovanější video v historii YouTube, kterým zůstává písnička Despacito s 6,9 miliardami zhlédnutí. 

Diskuze (21) Další článek: Microsoft se zastal Epicu, Apple by svým chováním mohl omezit i další tvůrce her

Témata článku: , , , , , , , , , , , , ,