Na Windows Mobile 7 pracuje tisíc inženýrů

Celkem tisícovka odborníků pracuje na nové generaci mobilního operačního systému od Microsoftu. Windows Mobile 7 má Microsoft vrátit zpět do první ligy a dohnat propad, který zapříčinil fenomenální nástup iPhonu od Applu, firma proto jeho vývoji věnuje značné úsilí. Redmondská společnost navíc oznámila, že hledá další lidi do týmu.

Microsoft postupně přichází o své stabilní postavení na trhu. Firemní segment, který díky aplikaci Office Mobile a napojení na služby Exchange a SharePoint patřil mezi významené odběratele telefonů s Windows Mobile, postupně přechází k jiným alternativám, které tyto přednosti dorovnávají a navíc nabízí modernější ovládání a rychlejší chod. Mimo to Microsoft ztrácí i u běžných uživatelů, kteří raději zvolí na ovládání jednodušší platformu.

Windows plně sociální

Microsoft se proto mimo jiné hodlá zaměřit na propojení telefonu se sociálními službami jako Facebook, Twitter a další. Napojení má být znatelné v celém systému a pokud například budete volat kamarádovi, okamžitě zjistíte, co právě dělá na Facebooku atp. Sjednocen by měl být i výstup všech statusů, podobně, jako tomu je například u nynější domovské stránky Windows Live.

Přístup k sociálním sítím z mobilních telefonů začíná rapidně narůstat a to nejen díky vyladěným aplikacím pro jednotlivé platformy, ale také díky přístupným internetovým tarifům.

Windows Mobile 7 by měly být představeny už letos v listopadu na vývojářské konferenci v Los Angeles. Aktuálně se na trh chystají Windows Mobile 6.5. První telefony s tímto systémem se na trhu objeví už 6. října pod sjednoceným názvem Windows Phones. Mezi největší inovace oproti verzi 6.1 patří přepracované uživatelské rozhraní a napojení na službu Marketplace pro stahování aplikací.

Diskuze (23) Další článek: Ubuntu 9.04 v redakci: První zkušenosti

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , ,