Na trhu chybí nové notebooky na home office a distanční výuku

Možná jste v novinách už spatřili podobné titulky „Chybí nám notebooky, které nejsou na trhu, hlásí ředitelé jihočeských škol“ nebo „Ministerstvo sice vyhlásilo dotační program, ale nezjistilo si, že notebooky na trhu vůbec nejsou.“. Případně jste sami zabrousili do internetových obchodů, abyste zjistili, že pandemie Covid zapříčinila nedostupnost levnějších notebooků, které se hodí na práci z domova nebo distanční výuku.

Velcí výrobci dokonce hromadně zrušili některé objednávky v distribučních kanálech s odůvodněním, že je to způsobené nedostatečnou výrobní kapacitou a zvýšenou poptávkou na trhu. Objednávky se tak posouvají o 3 - 6 měsíců.

Není to příjemná situace, počítače jsou potřebné nyní. Za půl roku doufejme bude situace o dost lepší a trh se i částečně nasytí.

Jednou výhodou repasované techniky je to, že už je dávno vyrobená. I když i zde došlo díky výpadku k omezení sortimentu a nárůstu cen, stále máte možnost za solidní peníze získat počítač, který na kancelářskou práci s přehledem stačí.

Výraz „repasovaný“ se zažil pro zařízení, která jsou jako nová pořizována do firem a po ukončení leasingu jsou za zůstatkovou hodnotu vykoupena a nabídnuta pro další využití. Předtím je ale každý kus pečlivě otestován, vyčištěn a připraven pro nového zákazníka. Na rozdíl od bazarového zboží je zde také záruka, obvykle jeden nebo dva roky. Zejména se jedná o vyšší business modelové řady jako HP EliteBook, Lenovo ThinkPad řady T nebo od Dellu řada Latitude.

Pokud máte potíže sehnat nový počítač nebo notebook, zkuste se nezávazně podívat na web www.LevnaPC.cz, kde je široký výběr repasované výpočetní techniky. Nejste-li si výběrem jisti, na infolince Vám rádi pomohou. Sami pak můžete vyhodnotit, zda zakoupit nový notebook, nebo prověřený repasovaný s úsporou.

To nejlepší na závěr!

Čtenáři Živě mají na LevnaPC slevu 5% na vše. Pokud si vyberete počítač nebo soubor produktů za 10 tis Kč, získáte nejen dopravu zdarma, ale i 500 Kč slevu. Akce není omezená výškou nákupu. O slevu si snadno řeknete, tak, že do poznámky objednávky zadáte kód „ŽIVĚ5“ obchodník Vám objednávku následně upraví, případně po nákupu zpětně vrátí peníze na účet. Akce je omezená do 14.12. 2020. Nakoupit je možné opakovaně. Případné slevy se nesčítají, platí vždy ta nejvyšší.

PS: Pokud přemýšlíte, jaký počítač na distanční výuku, pak doporučíme tento HP EliteBook 840 G3, který má podsvícenou klávesnici, moderní architekturu s DDR4 a USB-C, čtečku otisku prstů a rychlý M.2 disk. Zdarma pak k němu získáte brašnu, myš, dva adaptéry a docking station.

Další článek: Vivaldi nabobtná. Po vzoru staré Opery získá e-mailový klient, kalendář a RSS