Na téma: zabezpečte svůj počítač zdarma

Jak zabezpečit počítače bez vynaložení finančních prostředků. V článku najdete antivirus, antispam, firewall, antispyware a mnoho dalšího.

Nejlépe hodnocené na GigaManii

 
PořadíNázev a verzeLicenceVelikostKategorie
1MozBackup 1.4.3freeware709 kBUtility a ostatní
2Sudoku 1.15freeware1,1 MBHry a zábava
3KeePass Password Safe open source894 kBUtility a ostatní
47-zip 4.32open source820 kBUtility a ostatní
5Konfabulator 2.1.1freeware8,9 MBÚpravy plochy
6FileZilla Server 0.9.11open source2,3 MBKomunikace a internet
7FastStone Image Viewer 2.28freeware3,0 MBGrafika a webdesign
8ClamAV 0.87.1-1open source6,0 MBUtility a ostatní
9HDDlife Free 2.5.76freeware5,3 MBUtility a ostatní
10Erunt 1.1jfreeware772 kBUtility a ostatní
 

Výběr GigaManie

Spamihilator 0.9.9.10

 
Spamihilator spadá do kategorie antispamovacího softwaru a je určený pro příchozí emaily. Umí detekovat a filtrovat poštu podle různých klasických kritérií jako jsou klíčová slova v obsahu a názvu emailu. Filtrovat umí také třeba podle přílohy. Spolupracuje s Outlookem, Outlookem Express, Operou, Thunderbirderm a dalšími poštovními klienty.
 
 
Autor: Michel Krämer 
Velikost souboru: 1,4 MB
Operační systém: Windows 98, Windows 2000, Windows XP
Licence: freeware
 

Sunbelt Kerio Personal Firewall 4.3.744

 
Kerio Personal Firewall je jeden z nejoblíbenějších firewallů pro operační systémy Windows. Můžete jej mít jako freeware s osekanými funkcemi, nebo si můžete zaplatit full verzi. Předností plné verze je především vzdálená správa, zaheslování nastavení či blokování skriptů. Freeware verze však umí vše potřebné pro ochranu vašeho počítače a filtrování dat.
 
 
Autor: Sunbelt Software 
Velikost souboru: 6,2 MB
Operační systém: Windows 2000, Windows XP
Licence: freeware (pro nekomerční použití)

 

SUPERAntiSpyware 3.8.1002

 
Jak už název napovídá, tak tento program slouží k ochraně vůči spywaru. Kromě spywaru odstraňuje také adware, malware, trojany, dialery, červy, keyLoggery a další. Program skenuje pevné disky i přenosná zařízení, dále paměť, registr, složky atd. Software rovněž obsahuje multi-dimensionální scanning, který dokáže vyhledat i neznámý spyware podle určitých charakteristik. Verze Free je ochuzena jen o Real-Time ochranu a Plánování skenů.
 
 
Autor: SUPERAntiSpyware.com 
Velikost souboru: 5,6 MB
Operační systém: Všechny Windows
Licence: freeware (pro nekomerční použití)
 

Advanced WindowsCare V2 Personal 2.4

 
Advanced WindowsCare je program určený pro údržbu a ochranu vašeho systému. Odstraňuje spyware a adware, slouží také k prevenci hrozeb, opravuje chyby v registru, zrychluje chod celého systému a mnoho dalšího. V balíčku je rovněž zařazena čeština k tomuto programu od pana Františka Bartoše. Verze Personal je 100% zadarmo narozdíl od svého vyspělejšího bratříčka verze Pro.
 
 
Autor: iobit.com   
Velikost souboru: 4,5 MB
Operační systém: Všechny Windows
Licence: freeware
 

Comodo Personal Firewall 2.4.18.184

 
Osobní firewall se značkou Comodo výborně doplňuje stejnojmenný antivirus, který rovněž naleznete na GigaManii. Nabízí srozumitelné rozhraní, souhrnné statistiky, sleduje aktuální přenos po síti. Pomůže vám zjistit, které aplikace komunikují více, než byste potřebovali.
 
 
Autor: Comodo Group, Inc.
Velikost souboru: 7,6 MB
Operační systém: Všechny Windows
Licence: freeware
 

MailWasher Free 5.1.0

 
Program odstraňuje spam či viry z vašich e-mailových účtů. Kromě klasického čištění na POP3 serverech vám od spamu pomůže i na serverech Hotmailu. Program je sice zdarma, ale tato verze vám od spamu pomůže jen na jednom e-mailovém účtu. Pro více účtů musíte sáhnout po placené verzi Pro.
 
 
Autor: MailWasher 
Velikost souboru: 3,3 MB
Operační systém: Všechny Windows
Licence: freeware
 

avast! 4 Home 4.7

 
Avast! 4 Home je plně vybavený antivirový program pro domácí, nevýdělečné používání (obě podmínky musí být splněny!). Antivir nabízí jednoduché uživatelské prostředí, automatické aktualizace, rezidentní ochranu, webový, síťový i P2P štít atd. Obsahuje rovněž funkci virová truhla a podporu 64-bitových Windows.
 
 
Autor: Avast
Velikost souboru: 14,2 MB
Operační systém: Všechny Windows
Licence: freeware (pro nekomerční použití)
 

TrueCrypt 4.3

 
Některá data je třeba chránit před zneužitím – softwarové klíče pro přístup do banky, důležité dokumenty, obchodní informace apod. Pomocí tohoto programu snadno vytvoříte speciální šifrovaný soubor, který se po připojení chová jako další pevný disk. Vaše data tak budou vždy v bezpečí. Existuje i port pro operační systém Linux.
 
 
Autor: TrueCrypt Foundation
Velikost souboru: 1,4 MB
Operační systém: Windows 2000, Windows XP, Windows Vista
Licence: open source
 

BandWidth Management and Firewall Lite 1.6.5

 
Pokud potřebujete limitovat šířku přenosového pásma pro vybrané počítače v síti, ochránit síť před útokem a sledovat síťový provoz, je tento program jedním z vhodných řešení. Chrání před DoS útokem a je k dispozici zdarma. Dokáže pracovat i v gigabitových sítích a stavový firewall je pro protokoly TCP, UDP, ICMP, DNS.
 
 
Autor: Peter Skvarka 
Velikost souboru: 3,3 MB
Operační systém: Windows 2000, Windows XP
Licence: freeware
 

Ultimate Process Manager 3.1.0b

 
Nevěříte-li nejrůznějším automatickým odstraňovačům spywaru, pořiďte si tento nástroj. Zobrazí přehledný seznam všech běžících procesů, jejich hodnocení a kompletní cesty k souborům. Podle těchto indicií se pak sami můžete rozhodnout, zda jde o spyware a proces zakážete nebo ne.
 
 
Autor: Lodus Software  
Velikost souboru: 1,4 MB
Operační systém: Windows XP
Licence: freeware
Diskuze (22) Další článek: AMD Sempron 2100+ s TDP pouhých 9 W

Témata článku: , , , , , , , , , , ,