Na téma: jíme, vaříme, pijeme i hubneme

I s těmito čistě fyziologickými aktivitami vám může pomoct počítač. Zjistěte jak uvařit chutné jídlo, namíchat dobrý nápoj a nakonec vše efektivně strávit.

Nejlépe hodnocené na GigaManii

PořadíNázev a verzeLicenceVelikostKategorie
17-zip 4.32open source820 kBUtility a ostatní
2FileZilla Server 0.9.11open source2,3 MBKomunikace a internet
3Paint.NET 2.5 beta 3open source1,1 MBGrafika a webdesign
4Servant Salamander 2.5shareware4,7 MBUtility a ostatní
5HD Tune 2.50freeware627 kBUtility a ostatní
6Quintessential Player 4.51freeware2,2 MBMultimedia
7Trillian Basic 3.1freeware8,6 MBKomunikace a internet
8Portable Thunderbird 1.0.5 betafreeware7,0 MBKomunikace a internet
9Winamp Lite 5.09freeware839 kBUtility a ostatní
10Virtual CloneDrive 5.1.0.0freeware1,0 MBUtility a ostatní

Výběr GigaManie

Recepty doma 3.51

Elektronická kuchařka pro vaši domácnost. Obsahuje spousty receptů, ve kterých můžete jednoduše vyhledávat nebo přidávat recepty. Mimo základních možností obsahuje aplikace Recepty doma od Martin Roubece i nástroje pro sestavování měsíčních jídelníčků, aktualizace receptů z internetu, filtrování, hodnocení a mnoho dalších.

recepty_doma.png

Autor: Martin Roubec
Velikost souboru: 4,8 MB
Operační systém: všechna Windows
Licence: freeware

Bysoft Food Additives 1.0

Příznivci zdravé výživy pozor! Objevil se program, který vám pomůže se zjištěním informací o chemicky vytvořených přídavcích v potravinách. Program by měl obsahovat všechny typy tzv. „éček“. Lehce tak zjistíte, jaké chemické úpravy vámi zakoupená potravina obsahuje. Vyhnout se jim však úplně je velký problém i pro toho největšího ekologa.

bysoft_food.png

Autor: BySoft
Velikost souboru: 158 kB
Operační systém: všechna Windows
Licence: freeware

 

EKuchařka 1.8

Program EKuchařka slouží k jednoduché evidenci receptů a efektivní práci s nimi. Program má plno funkcí, které vám usnadní manipulaci s recepty a finální přípravou jídla. Např. rychlé vyhledávání receptů přepočet porcí podle zadaného počtu osob, vkládání obrázků, hodnocení, sdílení receptů s ostatními uživateli, tisk receptů, tisk nákupního lístku, jídelní menu, import receptů z internetových stránek, export receptů do souborů.

EKucharka.png

Autor: Eugen Letý
Velikost souboru: 3,9 MB
Operační systém: všechna Windows
Licence: freeware

Professional Bartender 2010

Máte rádi míchané nápoje? Pak jistě vyzkoušejte tento program. Naučí vás, jak namíchat ty nejznámější i méně známé drinky, jakých přísad je třeba, jak moc chlazený výsledný produkt má být a doporučí vám i vhodnou sklenici. V sharewarové verzi takto poznáte na 250 nápojů a po zakoupení programu budete schopni umíchat až úctyhodných 1050 drinků!

professional.png

Autor: Aardvark Software
Velikost souboru: 1,1 MB
Operační systém: všechna Windows
Licence: shareware

Wine Collector 1.03

Máte vinný sklípek a sbíráte vzácné láhve vína? Vyzkoušejte tento program, který vám pomůže evidovat vaši sbírku vín. V jednoduchém rozhraní můžete zadávat celou řadu informací. Budete tak mít dokonalý přehled o svých vzácných tekutých přátelích.

wine.png

Autor: Data Village
Velikost souboru: 1,7 MB
Operační systém: všechna Windows
Licence: shareware

Alkohol 1.0

Malý a jednoduchý prográmek pro výpočet toho, po jaké době budete schopni řídit. Hodí se speciálně po používání dvou výše uvedených programů. Jednoduše zadáte, kolik jste toho vypili, kolik onen nápoj obsahoval procent alkoholu, pak vyplníte svojí hmotnost a nakonec vyberete, jste-li muž či žena.

alkohol.png

Autor: Voyager
Velikost souboru: 469 kB
Operační systém: všechna Windows
Licence: freeware

NoRec Extra 3.1.0.9

Program pro závodní kuchyně, stravovací jídelny, restaurace, penziony a hotely. Jedná se o normovací program jídel, včetně několika set receptů tvořených dle platných státních stravovacích norem. Program vám rovněž umožní tvorbu vašich vlastních receptů a jejich export do HTML.

NoRec.png

Autor: LOMA Programming
Velikost souboru: 14,1 MB
Operační systém: všechna Windows
Licence: shareware

Fatalyzer 1.1

Pokud jste ve čtení článku došli až sem, máte za sebou již spoustu receptů na dobré jídlo i energetického alkoholu. Spočítejte si proto, jak jste na tom s tělesným tukem. Pokud vám program vypočítá příliš velké hodnoty, vyrazte do přírody nebo do posilovny potrápit své tělo.

fatalyzer.png

Autor: David Spelts
Velikost souboru: 1,4 MB
Operační systém: všechna Windows
Licence: freeware

BySoft Free BMI Calculator 1.0.1

Víte, jak jste na tom se svou (nad)váhou? Tento volně šiřitelný kalkulátor hodnoty BMI vám to zjistí. Stačí zadat hmotnost, výšku a pohlaví a popřemýšlet o výsledku. Program zobrazuje jednoduchý graf, ve kterém uvidíte, jak by vaše optimální hmotnost měla vypadat. Toto je další z řady mírně vylepšených verzí.

bysoft_free_BMI.png

Autor: BySoft
Velikost souboru: 319 kB
Operační systém: všechna Windows
Licence: freeware

FitLinie 5.04

FitLinie slouží k evidenci energetického příjmu a zaznamenávání tělesných aktivit. Na základě vložených údajů pak zobrazuje přehledné grafy, statistiky a podobně. Program, který může používat více uživatelů, však nabízí ještě více. Při hubnutí využijete přehled posilovacích cviků, při přípravě jídel zase elektronickou kuchařku.

fitlinie.png

Autor: Martin Roubec
Velikost souboru: 8,6 MB
Operační systém: všechna Windows
Licence: shareware

Diskuze (1) Další článek: To nejlepší z blogů: jsem znechucen z Windows 7

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,