Na síti Video On Line spadl WWW server

V síti jednoho z největších poskytovatelů Internetu Video On Line (Czech On Line) v důsledku poruchy disku spadl WWW server pro umístění prezentací a všechna data byla ztracena.
V síti jednoho z největších poskytovatelů Internetu Video On Line (Czech On Line) v důsledku poruchy disku spadl WWW server pro umístění prezentací a všechna data byla ztracena.

O poskytovatelích Internetu (ISP) se hovoří v poslední době jen v souvislosti s jejich hrdinným postojem a společným postupem proti společnosti SPT Telecom. Někteří z poskytovatelů v této hektické době však nemají ani čas starat se řádně o své zákazníky. Minulý týden mi volalo několik přátel, že se mi ztratila internetová prezentace. Následným prohledáním FTP účtu u VOL jsem zjistil, že všechna data jsou ztracena. Nejdříve mě napadla možnost vytunelování účtu, tato domněnka byla však vyvrácena po návštěvě www serveru VolWeb, kde jsou prezentace umístěny. Čekala mě tam lakonická zpráva:

Upozornění pro uživatele VOL Webu
Omlouváme se za komplikace způsobené poruchou disku na našem serveru určeném pro bezplatné umístění prezentací. V souvislosti s touto poruchou byla bohužel všechna data na disku ztracena. Živě komentuje: Každému se pochopitelně může přihodit to, co se stalo VOL v případě www serveru VolWeb. Jako zákazník bych však očekával okamžitě po poruše zprávu elektronickou poštou, která by mi poruchu oznámila, abych se o ní nemusel dozvědět z třetí ruky, v lepším případě od přátel, v horším od nadřízeného či zákazníků.

Společnost provozující VOL už při zavádění 1 MB www prostoru pro zákazníky s plným dial up připojením (jako reakci na poskytnutí obdobného prostoru zákazníkům v konkurenční IOL) rozesílala hromadné maily, že tento www prostor bude k účtu poskytován zdarma a je určen pouze pro nekomerční prezentaci, a že se v žádném případě nevyrovná www prostoru komerčnímu (myšleno poskytnutí domény 2. řádu, větší prostor, další Email schránky, počítadlo a další funkce) a že je jaksi méněcenný. Nechápu, jak může být něco zdarma, když za to zákazník platí skoro 500 měsíčně, ale o méněcennosti 1 MB www prostoru jsem byl ujištěn hned prvním pádu hostícího serveru.

Diskuze (8) Další článek: Rodí se velký hráč na českém Internetu?

Témata článku: , , , , , , , ,