4K | Virtuální realita | Hry

Na počítače přijde moderní Tetris. Poběží i na 4K monitorech a ve virtuální realitě

Hra Tetris Effect byla vydána v listopadu loňského roku exkluzivně pro konzole PlayStation 4 a PlayStation VR. Titul, který vznikl pod vedením Takashiho Ishihary, bývá oceňován za své provedení plné ohromujících vizuálních a hudebních prvků. Brzy si tento zážitek bude moci vyzkoušet více hráčů – blíží se totiž vydání verze pro počítače.

Nová upoutávka prozradila, že od úterý 23. července bude tento titul, který v mnoha herních magazínech získal ocenění „hra roku 2019“, k dispozici výhradně v Epic Games Store. Nyní je otevřena možnost předobjednávek za akční cenu 26,39 eur, což je v přepočtu asi 675 korun. Ano, 675 korun za Tetris v roce 2019... Princip hry přitom vychází stále ze starého originálu z roku 1984.

Tetris Effect pro počítače

Nová verze je určena pro počítače s operačním systémem Windows, kde nabídne „rozšířené herní a grafické možnosti“. Bude schopná běžet na obrazovkách s rozlišením 4K, včetně ultra širokoúhlých monitorů. Vyznavače virtuální reality jistě potěší fakt, že Tetris Effect podporuje náhlavní soupravy Oculus Rift a HTC Vive VR se všemi dostupnými ovladači, jakož i starý dobrý gamepad.

Hra láká na více než deset režimů a přes třicet úrovní, přičemž každá má svůj hudební podkres, zvukové efekty, grafický styl a pozadí. Do hry vstupuje nová mechanika, označovaná jako „Zone“, která umožňuje hráčům uniknout obtížným situacím, které by jinak mohly znamenat neodvratný konec.

Každý, kdo si hru předobjedná, získá kromě 20% slevy také balík digitálních doplňků, obsahující deset tematických 4K tapet a sedm skladeb z herního soundtracku. Po oficiálním zahájení prodejů má Tetris Effect stát 33 eur, tedy přibližně 845 korun.

Diskuze (13) Další článek: Marsovské sklípky? Kolonizaci rudé planety by mohlo usnadnit červené víno

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , ,