Nvidia | Grafické karty | Profesionální grafické karty

Na maličkou grafickou kartu Nvidia T1000 pověsíte až čtyři 4K monitory

Pokud nepotřebujete vysoký grafický výkon, ale zároveň potřebujete připojit hodně monitorů, Nvidia po roce od uvedení konečně začala prodávat nový model miniaturní grafické karty přesně pro tyto účely.

Grafická karta Nvidia T1000 cílí například pro nenáročné využití v CAD/CAM a další oblasti, kde slabý výkon karty ve 3D není omezující. Karta je postavená na čipu TU117 (12nm architektura Turing, 4,7 miliardy tranzistorů) a nabízí podobný výkon jako třeba GeForce GTX 1650. Počet cuda jader je 896 a hrubý výpočetní výkon je 2,5 TFLOPS (FP32).

Součástí výbavy je 4/8 GB paměti GDDR6 (128bitové rozhraní) dle varianty a k dispozici má 4 miniDisplayPorty s výstupem až v rozlišení 4K@60 na každém z nich (případně 2 × 8K@60), přičemž je možné i všechny přes adaptér proměnit na HDMI. To vše při zachování TDP pouze 50 W a velmi malých rozměrů, takže lze do počítače dostat i větší množství těchto karet. Chlazení je rovněž malé, jednoduché a tiché pomocí jediného ventilátoru.

Nový model začíná prodávat několik výrobců, koncová cena 4GB varianty od PNY se pohybuje kolem 400 dolarů, tedy přibližně 11 tisíc korun. V ceně jsou ale i čtyři adaptéry z miniDisplayportu na HDMI.

Diskuze (8) Další článek: YouTube Shorts zaznamenaly přes 5 bilionů zhlédnutí. Google také krouží kolem NFT

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , ,