Apple | Operační systémy | macOS

Na iPadu jsou novinka, na macOS ale končí. Apple odstranil z nové verze systému widgety

V rámci nového iPadOS představil Apple widgety na plochu podobné těm, které známe například z Androidu. Vlastní verzi ale mělo i několik let macOS, v nejnovější verzi Catalina se ale budou muset uživatelé s funkcí rozloučit.

Funkce Dashboard, obsahující nejrůznější widgety, byla v rámci macOS dostupná již od roku 2005. Nyní, s příchodem testovacích verzí nového macOS Catalina ale funkce zmizela a nyní došlo k potvrzení, že se nejedná o chybu a Apple s touto drobností již nepočítá. Ostatně již v minulé verzi Mojave si ji uživatelé museli aktivovat ručně. Nejedná se ale o tolik překvapivý krok – podobným procesem si prošly i Windows, které widgety uvedly ve Vistách, aby je v Osmičkách odstranily.

92694251-5126-47d0-9cc4-2b57e05ea422 
Podobné widgety si do nového macOS nedáte.

Zatímco na desktopu tak widgety mizí, zamíří do mobilních zařízení. Přesněji se objeví v novém iPadOS, který je dostupný právě pro iPady. Zde jsou umístěné přímo na ploše a na první pohled připomínají ty z Androidu. 

adb5a71e-1971-4844-849a-d9bc2868b384 
Takto vypadají widgety v rámci nového iPadOS.

Zdroj: MacRumors

Diskuze (2) Další článek: Bezpečnější přenos dat pro nositelnosti bude probíhat přímo skrze lidské tělo. Nebudou potřeba bezdrátové technologie

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,