Na Invexu nechybí ani hračky a bodypainting

Ve zpravodajství z druhého dne Invexu nevynecháme pozvánky do míst, které byste při své návštěvě neměli minout. Dostane se ale i na malování na tělo, představíme si skákače Poweriser a ukážeme si, že i u významných firem si najdou čas na zábavu.

Den druhý, přestože oficiálních akcí se konalo méně, než v pondělí, byl alespoň z našeho pohledu hektičtějším. Navštívili jsme více expozic, udělali více fotek a vyzpovídali více zajímavých lidí. To vše na brněnském výstavišti, které včera navštívilo o poznání více lidí, než předcházející den.

Ceny na Invexu

Hned úvodem se zaměřme na věc, která jistě bude v nadcházejících veřejných dnech Invexu / Digitexu zajímat každého návštěvníka. Ano, řeč je o cenách vstupného a služeb v areálu, které byly v minulých letech kritizovány. Tento ročník však potěší. Vstupné zůstalo zachováno a činí 200 korun. Zlevněné vstupné ve výši 100 Kč zaplatí mládež, studenti, důchodci a držitelé průkazů ZTP či ZTP/P celodenně a rovněž každý návštěvník při nákupu vstupenky po 15. hodině.

Ceny stravování jsou přijatelné. U stánků v areálu jen mírně převyšují brněnský průměr. Půllitr dvanáctistupňového piva (Starobrno) tak lze pořídit za 25 korun, pečenou klobásu s hořčicí a chlebem za cenu okolo 40 Kč. Vouchery na veřejnou bezdrátovou síť vyjdou na 90 Kč za hodinu připojení. Pro zakoupení voucheru celodenního si připravte 560 Kč. Katalog výstavy stojí 150 Kč.

Ceny Wi-Fi konektivity nejsou právě lidové

Doprava k výstavišti

Dny určené veřejnosti zřejmě podrobí brněnskou dopravu těžké zkoušce. Do včerejška nebyl veletrh vlastně vůbec vidět. Sice jezdily (a dále budou) posilové tramvaje, ale dopravní situace v centru města se nijak výrazně nekomplikovala. Vyšší počet návštěvníků by však mohl odedneška komplikace přinést. Je tedy na místě se jim vyhnout. Nejlepší zřejmě bude zvolit pro cestu na výstaviště tramvaj.

Linka číslo 1 jezdí řádně v pětiminutových intervalech od hlavního nádraží ČD směr Bystrc, Ečerova. Posilové spoje jedničky i řady dalších linek odjíždějí směrem k výstavišti z různých míst po Brně, mimo jiné i ze zastávky Zvonařka (ústřední autobusové nádraží Brno). Tramvaj je třeba po cestě na veletrh opustit na zastávce Výstaviště. Pro jízdu z hlavního nádrží vystačí jízdenka za osm korun.

Budete-li cestou přestupovat, nebo pojedete-li déle, než 10 minut, je třeba použít jízdenku třináctikorunovou. Větší štěstí mají ti, kteří již cestou na výstaviště mají při sobě vstupenku na veletrh, protože (kromě vyhnutí se frontě u pokladny) ji mohou použít i jako jízdenku v brněnské hromadné dopravě. Platí 24 hodin od označení, které je potřeba provést ihned po nástupu do vozidla.

České softwarové firmy ve výstavních halách

Jedním z lákadel veletrhu Invex budou mezi vystavovateli dozajista i mnohé české firmy. Dnes si představme expozice některých významných tuzemských výrobců softwaru. Za zmínku stojí, že české softwarové firmy mají v celém areálu expozice z nejhonosnějších. Programovému vybavení počítačů je věnován pavilon V.

Stálice české softwarové scény Software 602 předvádí aktuální verze svých produktů ve vkusné, modře prosklené krychli. Podobně jako u ostatních firem i zde na návštěvníky čekají ochotní pracovníci, kteří je s výhodami řešení svých firem rádi seznámí.

Stánky českých producentů softwaru jakoby byly závodem o větší ohromení zákazníka. Ať již vyjádřeno rozlohou, výškou či celkovou koncepcí jednotlivých expozic. Společnost Zoner předvádí své široké portfolio služeb rovněž v modrých, ale o něco nápadnějších a snad i vyšších výstavních prostorách. Lákadlem zde jsou novinkové produkty firmy, především Zoner Photo Studio v deváté verzi, jehož schopnosti pracovníci Zoneru návštěvníkům individuálně prezentují.

Nové verze svých produktů přivezla i společnost Grisoft. Řada programů AVG ve verzi 7.5 je hlavním lákadlem velkého stříbrně vyvedeného stánku, kde zájemci obdrží vedle odborného výkladu i propagační předměty Grisoftu a rovněž CD se zkušebními verzemi AVG.

Jednu z nejrozhlelejších a nejnápadnějších expozic pro své zákazníky přichystala firma Cígler software. Prezentuje zde kompletní portfolio svých ekonomických a pokladních systémů. Zájemcům o své výrobky nabízí jejich vyzkoušení na desítkách připravených počítačů, kde se opět pracovníci firmy návštěvníkům individuálně věnují. Na fotografii je jen necelá polovina jedné strany rozlehlého stánku.

Jen ve zkratce se vraťme k velmi nápadnému žlutému stánku firmy LCS, která dnes prezentovala svou řadu podnikových informačních systémů Helios. Věřme, že o žlutě oděná sluníčka nepřijde ani široká veřejnost.

Návštěvníky láká i vydavatelství Computer Press

Vydavatelský dům Computer Press, pod jehož křídla spadá i magazín Živě, připravil pro návštěvníky obou veletrhů hned několik expozic, mezi nimiž si podle svého gusta jistě vybere každý. Hlavní stánek vydavatelství se nachází společně s výrobci softwaru v pavilonu V. K dispozici je široká nabídka časopisů i knih a ochotný personál, který může pomoci například s vyřízením předplatného či problémy s ním.

Spolu s předními výrobci mobilních telefonů připravila redakce časopisu Mobility rozsáhlý stánek v pavilonu F. Černě laděný prostor obklopený mnoha vitrínami s mobily a sličnými hosteskami jejich výrobců dostal jméno Mobility hall. V pavilonu A se nachází hned dvě akce pořádané za účasti časopisů Computer Pressu. Výstavu fotografií nazvanou Zvětšený svět DIGIfoto můžete obdivovat díky časopisu, který jí propůjčil i svůj název, DIGIfoto.

Druhou akcí v pavilonu A, konkrétně A1, je projekt Technologie a Design. Zde se můžeme očima i ušima kochat moderní a kvalitní elektronikou určenou pro obýváky především těch movitějších zákazníků. Časopis Home Cinema, který drží nad projektem mediální záštitu, zde umístil své testcentrum. Přímo před zraky návštěvníků, byť oddělených bezpečnostní mříží, zde redaktoři předvádí tu zábavnější část své práce. Jsou rovněž připraveni odpovídat na vaše zvídavé otázky.

Posledním časopisem ze stáje Computer Pressu, který se na Invexu prezentuje samostatným stánkem, je Doupě. Značná část pavilonu D zůstala vyhrazena pro prostor, kde budou předvedeny některé technické i herní novinky či zajímavosti a kde hlavně proběhnou návštěvnické soutěže, v nichž se budete moci utkat například ve virtuálním souboji.

Skákači

Časopisy Computer Pressu propaguje čtyřčlenná skupinka skákačů. Široká veřejnost bude mít možnost se s chlapíky, jejichž nohy prodlužují zařízení zvaná Poweriser setkat bohužel již jen ve čtvrtek. Bude-li vás osoba v oranžové vestě, nabízející letáčky našeho vydavatelství, značně převyšovat, všiměte si hi-tech zařízení pod jejíma nohama.

Dvakrát denně budete rovněž moci sledovat show Poweriserů, kde předvedou několikametrové skoky a rovněž rychlost, kterou díky odpružení dokáží s powerisery na nohou vyvinout. Skákači jsou prostě o skok dál.

Hračky na stánku Actebisu

I velcí a významní distributoři hardware, jako je společnost Actebis, si umí hrát. Při jejím stánku v Business hall (pavilon G), kam se však běžní návštěvníci dostanou jen stěží, předváděli včera i v pondělí moderní elektronické hračky. Nástupci gumové kachničky do vany a dřevěného kačera na provázku jsou jasně dáni. Rádiem ovládaná ponorka schopná precizního pohybu a ponoru až do dvou metrů, resp. ještěr, který při přepnutí do ochranného módu zvládne hlídat místnost jako psík a reagovat na své okolí. V této konkurenci jistě jen málokoho překvapí, že mu čas od času přeletí nad hlavou bateriemi poháněný miniaturní vrtulník, nebo se pod nohy připlete dálkově řízené autíčko.

Bodypainting u Fotolabu

Společnost Fotolab našla poměrně originální a velmi účinný recept, jak zajistit, aby média věnovala dostatečnou pozornost právě jejímu stánku. Bodypainting nemohl být přehmatem. Přímo před očima diváků zde probíhalo živé malování na těla pohledných slečen. Něco, co kompletně zastíní naši galerii hostesek. Stánek byl po celý den obklopen náruživými fotografy, kteří nenechávali bez povšimnutí jediné odhalené místo na tělech modelek. Galerii těch nejlepších záběrů nabídneme jako tečku za článkem k druhému dnu Invexu našim čtenářům i my. Pouze upozorníme, že některé náhledy jsou kvůli rozměrům originálních fotografie výřezy, nikoli zmenšeninami. Rozhodně se tedy vyplatí kliknout.
 
 
 
 
 
 
Více větších a kvalitnějších fotek najdete v průběžně aktualizované galerii hostesek.

Diskuze (22) Další článek: Invex: Informační systémy Helios představil Tomáš Hanák

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,