Únik dat

Na internet uniklo 1,5 TB dat z OnlyFans, obří archiv neveřejného amatérského porna

Na internetu se objevil rozsáhlý archiv fotografií a videí se sexuální tematikou z webu OnlyFans. Herci i uživatelé se bouří, služba ale odmítá informace o tom, že by se jednalo o únik dat.

OnlyFans je britská sociální síť, která umožňuje komukoliv publikovat obsah, který je ale ukrytý za paywallem. Zaměřuje se na erotické fotografie a videa, fungování je přitom podobné jako na Patreonu. Uživatelé mohou vytvářet různé úrovně s odlišnou cenou a následně ovlivnit, jaký obsah se komu zobrazí.

V poslední době získala služba značnou popularitu nejen mezi běžnými uživateli, ale i mezi herci a herečkami z porno průmyslu. Oproti běžným kanálům mají totiž absolutní kontrolu nad obsahem a je pouze na nich, co a jak publikují. O výdělek se nemusí s nikým dělit vyjma samotné služby. Ta si ze všech plateb vezme 20 %. Nejnižší předplatné přitom může být za 4,99 dolarů, nejvyšší pak 49,99 dolarů.

Placený obsah se šíří i bez hackerů

Nyní se ale na internetu začaly šířit odkazy na úložiště mega, kam někdo nahrál přibližně 1,5 TB dat právě z této služby. Ta přitom mají být dostupná jen za poplatek. Služba jako taková únik dat webu BuzFeed News popřela a uvedla, že  pochází zřejmě z několika zdrojů. Archiv přitom obsahuje soubory tříděné dle data původního nahrání a přezdívky uživatele.

Jednotliví performeři jsou tak náležitě znepokojeni – pro některé služba představuje jeden z hlavních příjmů. Aktuální soubor je totiž výjimečný svým rozsahem. Doposud se povětšinou vyskytovaly pouze jednotlivé soubory či videa. Šíření obsahu bezplatně se věnují i celé skupiny na různých messengerech, kde si uživatelé soubory předávají mezi sebou.

Diskuze (43) Další článek: Provozovateli bezplatné Wi-Fi na britských nádražích unikla data o 10 000 cestujících

Témata článku: , , , , , , , , , ,