Na Facebooku jsou už dva miliony Čechů

Oblíbená sociální síť Facebook už nalákala přibližně dva miliony českých uživatelů. Zcela přesné číslo k dispozici nyní, ale hranice dvou miliónů uživatelů byla nebo bude pokořena v nejbližších dnech. Vodítkem jsou odhady uživatelů pro cílenou reklamní kampaň na Facebooku, kde reklamní systém služby udává přibližný počet uživatelů s regionem České republiky. Tyto odhady již často překračují právě hranici dvou miliónů lidí.

Facebook byl založen teprve v roce 2004 a nyní je čtvrtým nejnavštěvovanějším webem na světě. Česká lokalizace služby se objevila v roce 2008 a od té doby razantně narůstá počet českých uživatelů. Pro srovnání, místní komunitní web Lide.cz má v současnosti registrováno něco přes tři milióny uživatelů. Facebook tedy dosahuje zatím jen dvou třetin svého českého konkurenta, ovšem rychle jej dohání.

Trends.png
Podle statistik Google Trends oblibe Facebooku u českých uživatelů nepolevuje

Novinkou pro české uživatele na Facebooku budou nové reklamní formáty. Facebook včera oznámil spolupráci se společností ARBOinteractive, která bude zajišťovat správu reklamního prostoru pro klienty z ČR a Polska. Nabízet se budou například exkluzivní banery na titulní stránku Facebooku nebo videoreklama.

Na Facebooku najdete také stránku Živě.cz

Diskuze (26) Další článek: Video: představení 3D fotoaparátu Finepix Real 3D

Témata článku: , , , , , ,