Na e-tržišti Gemin.cz byla dokončena první zakázka

(inzerce) Na prvním atestovaném e-tržišti Gemin.cz byla úspěšně dokončena první veřejná zakázka. Úřad vlády již má nového dodavatele spotřebního materiálu k tiskárnám.

Na prvním atestovaném e-tržišti Gemin.cz byla úspěšně dokončena první veřejná zakázka. Otevřená výzva Úřadu vlády na pořízení spotřebního materiálu k tiskárnám, která byla na tržišti zveřejněna 17. května, již našla svého dodavatele. Systém elektronických tržišť nové generace tak byl prověřen v praxi a prokázal svou funkčnost. Povinnost vypisovat zakázky touto cestou nastane pro orgány státní správy 1. července 2012.

Gemin.cz jako první splnil testy

Elektronické tržiště Gemin.cz se stalo prvním systémem pro zadávání veřejných zakázek, který úspěšně prošel akceptačními testy Ministerstva pro místní rozvoj ČR. E-tržiště Gemin.cz zahájilo svou činnost začátkem května 2012 a již nyní je na něm registrováno téměř 600 dodavatelů a 40 zadavatelů. Vypsány byly doposud dvě veřejné zakázky. Tento nový systém podstatně zjednoduší a zprůhlední zadávání veřejných zakázek, zároveň přispěje ke snížení nákladů na provoz celého procesu.

První veřejná zakázka

Historicky první zakázkou v novém systému se stala poptávka na pořízení spotřebního materiálu k tiskárnám pro Úřad vlády, která již byla úspěšně vysoutěžena. „Jsme rádi, že první zadání zakázky i samotné výběrové řízení proběhlo bezproblémově, což potvrzuje absolutní připravenost našeho systému. Zároveň nás těší, že se nám jako prvním podařilo spustit elektronické tržiště nové generace, které splňuje veškeré požadavky pro zadávání veřejných zakázek,“ uvedl David Horký jednatel společnosti SYNTAXIT, která je držitelem koncese na provozování e-tržiště Gemin.cz na českém trhu.

Od 1. července povinné vkládání zakázek

Na Gemin.cz mohou zatím zadavatelé vkládat své veřejné zakázky dobrovolně, od 1. července 2012 bude pro ústřední orgány státní správy České republiky a jim podřízené organizace elektronické zadávání veřejných zakázek povinné. Elektronická tržiště a jejich výhody však budou moci nepovinně využívat i jiní zadavatelé, především samosprávné celky. Nové systémy jsou určeny pro rychlé nákupy zboží a služeb, například kancelářského vybavení a stavebních prací. Jejich zavedení je součástí projektu Národní infrastruktura pro elektronické zadávání veřejných zakázek (NIPEZ) Ministerstva pro místní rozvoj České republiky.

Uživatelská přívětivost

Velkou výhodou e-tržiště Gemin.cz je jeho uživatelská přívětivost a intuitivní ovládání. „Při vývoji elektronického tržiště nové generace se nám podařilo maximálně zúročit mnoho let zkušeností s tvorbou webových aplikací, které zjednodušují práci státní správy,“ uvedl Petr Andrýsek ze společnosti QCM, která připravila technické řešení e-tržiště Gemin.cz. Například po zadání identifikačního čísla organizace se při registraci automaticky vyplní potřebné údaje z registru ARES, které stačí pouze potvrdit. Instituce tak nemusí všechna data složitě vypisovat.

web gemin.jpg

Na prvním atestovaném e-tržišti Gemin.cz byla úspěšně dokončena první veřejná zakázka. Otevřená výzva Úřadu vlády na pořízení spotřebního materiálu k tiskárnám, která byla na tržišti zveřejněna 17. května, již našla svého dodavatele.

Registrujte se a využijte služby pro uživatele

Gemin.cz svým klientům také nabídne širokou uživatelskou podporu a zákaznický servis. Kvalitní péče by měla zadavatelům i dodavatelům přechod na nový systém usnadnit a předejít případným počátečním komplikacím. K tomuto účelu bylo zřízeno centrum klientské podpory, které klienti mohou kontaktovat s jakýmkoliv dotazem ohledně fungování e-tržiště. Zájemci o užívání systému se také mohou zúčastnit individuálních seminářů, které jim pomohou s orientací v aktuální legislativě a představí princip fungování elektronických tržišť. Zároveň budou proškoleni v ovládání e-tržiště Gemin.cz, které pořádá semináře pro své klienty zdarma.

Více informací naleznete na www.gemin.cz

Uživatelskou podporu je možné kontaktovat na telefonním čísle +420 538 702 739 nebo na e-mailu podpora@gemin.cz.

 

Další článek: Twitter bude pětkrát rychlejší

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , ,