Myši | Razer

Myš Razer Viper Mini SE je děravá jak řešeto, neváží ani 50 gramů a stojí osm tisíc

Jsou myši chlubící se rekordní citlivostí nebo množstvím funkcí. Razer Viper Mini Signature Edition se ale naopak tváří, že má všeho nejméně. Váží totiž jen 49 gramů. Není sice nejlehčí na světě (Starlight Pro má 42 gramů), ale váží třikrát méně než nejprodávanější hlodavec v Alze.

Anebo je o pětinu lehčí než standardní Viper Mini, která váží 60 gramů. Razer totiž vytvořil speciální edici již existující myši. Celistvou plastovou schránku vyměnil za děravou hořčíkovou kostru, takže tělo zůstane pevné, i když z něj moc nezbylo.

Oproti klasice má však i další změny. Používá citlivější optický snímač Focus Pro s rozlišením 30 000 dpi a zrychlením 750 ips místo 8500 dpi a 300 ips. Polling rate, tedy rychlost komunikace s PC, dosahuje 4000 Hz místo 1000 Hz. Signature Edition je navíc bezdrátová s vlastní RF donglem. Na jedno nabití vydrží nanejvýš 60 hodin, avšak lze ji používat permanentně připojenou pomocí USB-C. A protože se šetřil každý gram, Razer zahodil podsvícení.


Razer Viper Mini RZ01-03250100-R3M1


Myš má šest tlačítek, dvě hlavní používají optické spínače, které mají vydržet až 90 milionů kliknutí. V balení najdeme i úterku z mikrovlákna, protože do děravého těla bude padat prach. A Razer přidává i dvě sady kluzáků. Kromě klasických teflonových, které se ale časem sjíždějí, můžete na spodek nalepit i skleněné (Gorilla Glass 3). V kožené krabičce pak uživatelé najdou i dopis podepsaný šéfem firmy Min-Liang Tanem.

Odvážná myš má stejně sebevědomou cenu. Razer si v Evropě naúčtuje 320 eur, v přepočtu asi 7700 Kč.

Zdroj: Razer

Diskuze (15) Další článek: Dron Gambit se stane součástí tajného programu Off-Board Sensing Station. Vyhledá cíle pro letouny s lidskou posádkou

Když navštívíte internetový obchod přes náš katalog zboží, Živě za to může získat provizi. Službu Zboží Živě provozujeme ve spolupráci s Heureka.cz.

Témata článku: , , , , , , , , , ,