Roboti | Tělo | Světlo

Muž ze sebe udělal kyborga. Místo oka má šikovnou LED svítilnu

Když se řekne „kyborg“, asi si představíte napůl člověka a napůl stroj. Avšak někde se musí začít a tak trochu z nutnosti se pro splynutí lidského těla a stroje rozhodl uživatel s přezdívkou @bsmachinist, který publikuje videa na TikToku.

Kvůli rakovině přišel o levé oko a nejspíše je to inženýr, který se rozhodl, že obyčejné skleněné oko je k ničemu. Sestrojil si tak speciální prostetické „oko“ (sám ho označuje jako „Titanium Skull Lamp“), které je vlastně LED svítilnou s integrovanou baterií.

Pomocí magnetu si může světlo bezdrátově zapnout a vypnout, takže si může snadno a rychle posvítit ve tmě a dokonce světlo používá při večerním čtení knížek. Dle vyjádření se jedná o úspornou LED, která vydrží svítit až 20 hodin a vzhledem k tomu, že je nastavená na poloviční výkon, vůbec se nezahřívá, což by normálně v očním důlku nedělalo dobrotu.

Na profilu ale ukázal i další jeho výtvory, včetně oka s červenou LED, což sice není v reálu moc použitelné, ale je to efekt oka Terminátora. Jak uvádí, tyto náhrady si navrhuje a vyrábí sám z titanu, který neškodí lidské tkáni a kůži.

Diskuze (13) Další článek: Ve slovenském parlamentu neřádil hacker, to si jen poslanec hrál na ajťáka

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , ,