MusicMatch Jukebox 4.1 – skvělý nástroj na MP3

Mezi ty nejlepší programy na správu, editaci, přehrávání digitálních zvukových formátů patří právě program MusicMatch Jukebox 4.1.
Mezi ty nejlepší programy na správu, editaci, přehrávání digitálních zvukových formátů patří právě program MusicMatch Jukebox 4.1.

MusicMatch dokáže velmi snadno vytvořit soubory MP3 a WMA. Stačí vložit klasické AudioCD do CD-ROM mechaniky, vybrat požadované skladby, které chcete převést a MusicMatch udělá vše potřebné. Po té se skladby převedou přímo do požadovaného formátu (MP3 či WMA) rychlostí 5x větší než normální klasické přehrávání bez cesty přes WAV soubor. Pro MusicMatch není také žádný problém vytvořit MP3, WMA přímo z vinylu, audio kazety, mikrofonu díky digitalizaci ze vstupu zvukové karty a schopnosti rozlišovat skladby podle pauz mezi nimi.

MusicMatch také nahrává digitální audio přímo z Internetu a automaticky jej přidává do knihovny oblíbené hudby, kterou máte pod MusicMatchem vytvořenou. Je zde velmi šikovným způsobem řešena integrace playlistu. Na Internetu je také k dispozici dosti velká kolekce MP3 multimediálních souborů od nezávislých hudebních tvůrců (existuje zde propojení s gigantickou databází MP3.com). Velmi snadné je najít autora či styl hudby přímo z MusicMatch na Internetu.

Specialitkou MusicMatch je vytvoření speciální interaktivní hudební knihovny, kterou lze vybudovat přímo z CD, vinylů, audio kazet či digitálních nahrávek stažených z Internetu. Seřazení skladeb podle autorů, názvů písniček či alba není žádný problém. V MusicMatch je přímo zabudovaná podpora přehrávání písní v některých přenosných MP3manech. Lze zde shlédnout kompletní informace o každém autorovi písně včetně obalu.

Rozšířená verze MusicMatch umožňuje nahrávat s možností kvality nahrávání 128kbs – 320kbs. MusicMatch přehrává MP3, WMA a AudioCD soubory. Pokud používáte starší verzi je možný upgrade na verzi 4.1. Systémové soubory se zaktualizují a přehrávání nejnovějších audio souborů bude samozřejmě bezproblémové. V brzké době se chystá také verze pro Macintosh.

Pokud chcete co nejkvalitněji nahrávat do MP3 či WMA souboru, je vhodné mít minimálně 166 MHz Pentium a velmi dobrou CD-ROM mechaniku. 35 % CD-ROM mechanik v dnešní době vůbec nepodporuje kvalitní grabování. Kvalita závisí zejména na mechanice a zatíženosti procesoru, proto je lepší co nejméně zatěžovat procesor počítače pokud právě pracujete s MusicMatch.

MusicMatch se řadí mezi opravdu ty nejlepší svého druhu na trhu. MusicMatch dokáže s digitálními zvukovými formáty udělat v podstatě vše a to co nejpohodlněji. Uživatel tak získá spousty vylepšení a novinky, které žádný jiný program nenabízí. MusicMatch je dostupný ve volně šířitelné verzi s omezením převodu do 96 kbps. Požadavky na systém jsou standardní: Windows 95/98/NT, 16 MB RAM (32 MB pro NT4), 30 MB místo na disku. Pokud by někdo měl zájem o plnou verzi MusicMatch, stojí 29,9 dolarů.

Váš názor Další článek: Jak na tlačítka rychle a efektivně?

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , ,