MusicMatch chystá velké změny

Každý, kdo alespoň trošku dělá do formátu MP3, zná skvělý program MusicMatch, který leckterému uživateli ulehčí práci s tímto formátem.
Každý, kdo alespoň trošku dělá do formátu MP3, zná skvělý program MusicMatch, který leckterému uživateli ulehčí práci s tímto formátem.

Softwarová společnost MusicMatch tento týden ohlásila dosti podstatnou změnu ve svém programu MusicMatch. V nové verzi se již objeví nové jádro společnosti Fraunhofer namísto původního od společnosti Xing audio. Ihned s touto změnou MusicMatch přichází s novou verzí, která by v těchto chvílích měla být již k dispozici na stránkách Musicmatch.com. Pro mnohé tato změna není nijak překvapivá, protože konkurenční boj těchto dvou společností poskytujících kódovací jádra se stal již pravidlem.

Takto podobně nedávno dopadla i společnost RealNetworks, která provedla změnu kódovacího jádra podobně jako MusicMatch. Tato změna engine stála společnost RealNetworks 75 milionů dolarů, kterou zaplatila firmě Xing Audio za licenční ujednání o používání kódovacího mechanismu ve svých MP3 programech a především v RealJukeboxu, který patří mezi 5 nejvíce používaných MP3 programů na světě. Německý Fraunhofer je dost silný konkurent, který se má určitě čím chlubit, a jeho jádro využívá celá řada velkých programů. Samotný MusicMatch je v průměru o 40 % rychlejší než v původní verzi. Obecně je známo (z profesionálních porovnávacích testů), že Fraunhofer je rychlejší než konkurent Xing engine.

Nová verze MusicMatch je o 8 – 110 % (záleží na konkrétní konfiguraci PC) rychlejší v rippingu a kódování než konkurenční RealJukebox. RealNetworks (tvůrce RealJukebox) se zdráhá tuto skutečnost nějakým způsobem komentovat.

Jde především o samotné uživatele, kteří nejvíce ocení rychlost, kvalitu a spolehlivost podobných programů. Je již podružné, jaké kódovací jádro obsahuje jednotlivý program.

Nový MusicMatch navíc disponuje zajímavou specialitkou, která umožňuje velmi privátní data a informace (o svých MP3 nahrávkách) uložit do chráněné databáze, přístupné jen danému uživateli. MusicMatch sází u svých programů především na kvalitu a rychlost kódování digitálních nahrávek.

K dispozici je celá řada podobných programů. Každý se snaží nabídnout něco navíc. MusicMatch je na trhu ze všech asi nejdéle a je nejvíce propracován. Každopádně doporučuji tento program přinejmenším vyzkoušet. Pokud máte alespoň Pentium Celeron 300 MHz a 32 MB, budete mile překvapeni.

Diskuze (1) Další článek: Anketa: TEST změna titulku

Témata článku: , , ,