Multimediální karta pro méně bohaté

ATi uvedla na trh modifikaci grafické karty Radeon 7500, která obsahuje televizní tuner!
Po uvedení vskutku výkonné multimediální karty All In Wonder Radeon 8500DV přichází ATi s novým produktem majícím zaplnit mezeru mezi levnými a opravdu drahými řešeními této kanadské společnosti. Nová grafická karta je postavena na známém čipu Radeon 7500, který sice nepatří k tomu nejvýkonnějšímu, co ATi může nabídnout, ale díky svým multimediálním schopnostem bude karta zajímavá pro nejednoho uživatele.

Co tedy nový All In Wonder nabízí? Jestliže to vezmeme čistě z hardwarového hlediska, disponuje již několikrát zmíněným čipem Radeon 7500, 64 MB paměti typu DDR SDRAM, televizním tunerem a konektory S-PDIF, DVI-I (15pin VGA), audio, S-Video a composite video (input/output).

Jistě velmi zajímavá je funkce TV-ON-DEMAND, která umožňuje zastavení živě vysílaného programu (můžete si jít třeba uvařit kávu) a jeho následné spuštění (plynulé navázání). Tato funkce je vynikající, a televize se tak stane vaším druhým videem. Neméně zajímavý se i implementovaný systém Gemstar GUIDE Plus+, který nabízí hledání programu podle herců, žánru nebo data. Jednoduše nastavíte požadované kritérium a aplikace za vás nahraje všechny programy vyhovující vašim požadavkům (dostatečná kapacita pevného disku je podmínkou).

Grafická karta je zatím dostupná pouze v Severní Americe, kde se prodává za přijatelných $199. Prvních kusů se u nás dočkáme zhruba za měsíc. S kartou AIW Radeon 7500 přichází na evropská „retailový“ trh i společnost Guillemot (značka Hercules), která je nově výhradním distributorem.

Diskuze (2) Další článek: Nový rekord – P4 3,8 GHz

Témata článku: , , , , , , , , ,