MSI v lednu uvede externí notebookový box pro desktopovou grafiku

Minulý rok jsme v podrobném článku rozebírali možnost vytvoření externího boxu, který by obsahoval klasickou výkonnou desktopovou grafiku a který by bylo možné jednoduše připojit třeba k notebooku a hrát tak náročné hry. Oficiální řešení bylo tehdy v nedohlednu a vlastní řešení je hodně problémové.

Jak to ale vypadá, možná se po letech čekání konečně dočkáme. V lednu příštího roku by totiž MSI mělo představit externí box „GamingDock“ pro desktopové grafické karty, který bude primárně určen pro zvýšení grafického výkonu nového notebooku GS30 Shadow.

20140905_3.jpg
MSI GamingDock bude podporovat desktopové grafické karty a výkon půjde externě využít i v notebooku

Ten bude mít pouze integrovanou grafiku Intel Iris Pro v procesoru, ale 13,3palcový displej s rozlišením 2 560 × 1 440.

20140905_2.jpg 2014-09-08 v 17.14.52.png
MSI GS30 Shadow a specifikace kompatibilního notebooku, pro který je GamingDock primárně určen

Hraní v tomto rozlišení je s takovou grafikou utrpení a v takové chvíli přichází GamingDock, který se připojí k notebooku a stará se o grafický výpočet pomocí výkonné desktopové grafiky. MSI zatím neprozradilo bližší detaily, které nás zajímají – jak je externí dok spojen s notebookem (uvádí plnou přenosovou kapacity PCI Express ×16), jaké modely grafik půjde použít ani zda bude GamingDock kompatibilní i s dalšími notebooky. Neznámá je bohužel i cena.

Diskuze (22) Další článek: AUO chystá panel s frekvencí 144 Hz, který je typu IPS

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , ,