Monitory | MSI | Hry

MSI Optix MAG251RX: herní monitor s frekvencí 240 Hz, který lze připojit přes USB-C

Společnost MSI představila tři nové herní monitory, které vynikají vysokou frekvencí i přes to, že používají kvalitnější IPS panely.

Dva modely v podobě MSI Optix G271 a Optix G241 mají frekvenci „pouze“ 144 Hz a velikost jejich úhlopříček lze vyčíst už z názvů – 27 palců a 24 palců. Oba podporují technologii AMD FreeSync. Mnohem zajímavějším kouskem je ale třetí model Optix MAG251RX.

Monitor MSI Optix MAG251RX má úhlopříčku 24,5 palce a pyšní se vysokou frekvencí 240 Hz. Panel má rozlišení Full HD, což je pro hráče dostatečné, protože preference je dosáhnout co nejvyšší frekvence, respektive počtu snímků za sekundu.

Pro plynulé zobrazení i bez V-Syncu je monitor vybaven podporou G-Sync a to nejzajímavější na něm je, že lze tento monitor připojit pomocí USB-C. Na výběr máte i klasický Displayport 1.2 a HDMI 2.0. Součástí výbavy je i USB hub. Monitor splňuje specifikaci VESA DisplayHDR 400, takže žádný extra zážitek z HDR obrazu opravdu nečekejte. Důležitým parametrem pro hráče je ale hlavně odezva, která je pouze 1 ms.

Koncová cena za model MSI Optix MAG251RX je stanovena na 360 dolarů, tedy asi 10 tisíc korun.

Diskuze (3) Další článek: Čínští hlídači městských parků dostali chytré brýle. Měří návštěvníkům teplotu

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,