Grafické karty | MSI | Paměti

MSI má první GeForce RTX 2080 Ti s rychlejšími paměťmi GDDR6. Nechá si za to ale pořádně zaplatit

Grafická karta Nvidia GeForce RTX 2080 Ti patří stále mezi nejvýkonnější desktopové modely. Celou dobu se prodávala s pamětmi GDDR6 s propustností 14 Gb/s. MSI ale po dlouhé době představila první model, který má ještě o trochu rychlejší paměti.

Nový model označovaný jako MSI GeForce RTX 2080 Ti Gaming Z Trio obsahuje paměti GDDR6 s propustností 16 Gb/s a 352bitovým rozhraním, takže celková propustnost je až 704 GB/s, zatímco všechny ostatní verze mají maximálku na 616 GB/s. Kapacita pamětí zůstává stejná – 11 GB.

Hlavní výpočetní čip má boostovací frekvenci až 1 735 MHz a výkonný chladič se třemi rozdílnými ventilátory má samozřejmě RGB podsvícení. Zatímco paměti jsou z pohledu čísel o 14,3 % rychlejší, MSI uvádí, že oproti standardní verzi je celkový výkon karty ve hrách přibližně o 5 % vyšší.

Ale i za tak malý rozdíl jsou hráči ochotní si připlatit a bohužel tomu odpovídá i koncová cena, která je stanovená na přibližně 37 tisíc korun. Uvidíme, jestli s tímto modelem dokážou fanoušci přetaktování vytvořit nějaké nové rekordy.

Diskuze (12) Další článek: Google ví, jak jsme se chovali o Velikonocích. Chodili jsme více ven, ale i do obchodů

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , ,