Microsoft | Virtuální realita | Flight Simulator

MS Flight Simulator přinese jako vánoční dárek podporu virtuální reality

Microsoft Flight Simulator nedávno dostal aktualizaci, která výrazně vylepšila zážitek z létání nad Spojenými státy. Tím ale novinky pro tuto hru zdaleka nekončí. V podstatě už od vydání se mluví o chystané možnosti létat ve virtuální realitě, leč dosud nebyl znám žádný oficiální termín.

Podle původních informací měla být virtuální realita po určitou dobu exkluzivně dostupná pouze pro náhlavní soupravy s podporou Windows Mixed Reality. Aktuální situaci a chystané novinky prozradil výkonný producent Asobo Studio Martial Bossard v pořadu na Twitchi, v němž odpovídal na otázky hráčů.

Virtuální realita v MSFS

První podstatnou informací je fakt, že podpora virtuální reality pro MS Flight Simulator by měla přijít do konce tohoto roku. S ohledem na zbývající čas lze předpokládat, že se bude jednat o (možná lehce předčasný) dárek pod vánoční stromeček.

Další dobrou zprávou je, že možnost létat v trojrozměrném virtuálním světě bude od začátku dostupná pro mnohem širší škálu zařízení. Neměla by být tedy omezená pouze na platformu Windows Mixed Reality – podporovány budou například sety Valve či Oculus.

„Chystáme se otevřít virtuální realitu pro všechny,“ řekl Bossard s tím, že v režimu VR bude fungovat nejen samotné létání, ale také veškeré herní nabídky. To je praktické, neboť hráči nebudou muset k nastavení letů a dalších voleb potřebovat klávesnici a myš, navíc nebudou muset sundávat soupravu z hlavy.

Kdy se těšit na novinky?

Zcela konkrétně by podpora virtuální reality měla být součástí příští velké aktualizace tzv. Sim Update 2. Ta by dle dosavadních plánů měla být vydána v úterý 22. prosince. Tím ale plánované novinky ani zdaleka nekončí!

Na 26. ledna 2021 je plánováno vydání další velké aktualizace. V tomto případě se bude jednat o World Update 3, jež se bude zaměřovat na Velkou Británii. Hráči se mohou těšit na podrobnější zachycení prostředí, přidání dalších letišť či podrobně zpracované památky, stavby, objekty a dalších bodů zájmu. Součástí by také měly být nové výzvy.

Diskuze (4) Další článek: Apple podle Italů lhal o voděodolnosti iPhonů. Musí zaplatit pokutu 261 milionů korun

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,