Microsoft | Flight Simulator | Simulátor

MS Flight Simulator přináší fotorealistická německá města, připravuje vrtulníky a výroční edici

Během prázdnin nebylo o Microsoft Flight Simulatoru téměř slyšet, což ale neznamená, že by se vývoj této hry zastavil. Je tomu právě naopak – Microsoft ve čtvrtek ohlásil další aktualizaci a nastínil své plány do budoucna. Jejich součástí je i vydání výroční edice „40th Anniversary Edition“ naplánované na 11. listopadu.

U příležitosti právě probíhajícího herního veletrhu Gamescom vyšla vůbec první aktualizace měst označovaná jako City Update I Germany. Jak lze vyčíst z jejího názvu, přináší fotorealisticky zpracovaná německá města – konkrétně Hannover, Dortmund, Düsseldorf, Bonn a Kolín nad Rýnem.

Podrobnější německá města

Virtuální piloti se tak například mohou proletět nad výstavištěm Koelnmesse v Kolíně nad Rýnem, ve kterém se odehrává zmíněný Gamescom. Chybět nebudou ani další zajímavé body v podobě nejrůznějších památek, hradů, zámků, fotbalových stadionů a unikátních staveb.

Aktualizace City Update I Germany je již zdarma dostupná v obchodě s doplňky všem uživatelům Microsoft Flight Simulatoru. S některými novinkami, obsaženými v tomto balíčku, se můžete seznámit prostřednictvím následujícího videa.

Výroční edice

Vývojáři také odhalili další podrobnosti o připravovaném vydání speciální edice ke 40. výročí. Patrně nejzásadnější informací je termín 11. listopadu 2022. I tato aktualizace bude k dispozici zdarma všem uživatelům Microsoft Flight Simulator a předplatitelům služby Xbox Game Pass.

Patrně nejzásadnější novinkou bude možnost létat s vrtulníky a kluzáky, jež se ve hře objeví poprvé od roku 2006. Zájem vzbuzuje také přidání nového dopravního letadla Airbus A-310, jehož kokpit bude věrně odpovídat předloze a téměř každé tlačítko má fungovat přesně podle očekávání.

Součástí výročního balíčku bude dále sedm slavných historických strojů. Patří mezi ně Wright Flyer z roku 1903, Curtiss JN-4 Jenny z roku 1915, Ryan NYP Spirit of St. Louis z roku 1927, Douglas DC-3 z roku 1935, nádherný Grumman G-21 Goose z roku 1937, Havilland DHC-2 Beaver z roku 1947 a slavný Hughes H-4 Hercules z roku 1947 (největší hydroplán a největší dřevěné letadlo všech dob).

Další novinky

Tím ale připravované novinky zdaleka nekončí! Ve hře přibude celá řada letišť, včetně Merrill C. Meigs Fiel v Chicagu, které je tradičním výchozím letištěm pro sérii MS Flight Simulator. Toto letiště s jednou dráhou bylo v provozu od prosince 1948 do března 2003 a aktuálně je uzavřené.

Součástí výroční edice „40th Anniversary Edition budou:

  • 4 klasická komerční letiště
  • 10 letišť pro kluzáky
  • 12 nových letadel
  • 14 heliportů
  • 20 klasických misí z minulosti série MSFS

Od uvedení hry na trh v roce 2020 Microsoft postupně přidává do Flight Simulatoru další lokality ve vysokém rozlišení, vylepšuje výkon a přidává rozšíření (například Top Gun). Simulátor se na začátku letošního roku objevil na platformě Xbox Cloud Gaming, což umožnilo přístup k tomuto titulu majitelům konzole Xbox One.

Diskuze (3) Další článek: Tuto českou základnu plnou satelitů nesmíte vidět. V Mapy.cz je každá anténa pečlivě vyretušovaná

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,