MPman Thomson Lyra v naší redakci

Konečně byl v České republice prolomen monopol jednoho Mpmanu. Po Diamond Rio vstupuje na český trh i Lyra od Thomsonu.
Lyra byla poprvé u nás k vidění na Invexu, kde ji v DVD hall vystavovala firma Thomson. Doposud však byl k dispozici pouze testovací kus bez odpovídajícího softwarového vybavení. Kompletní Lyry vstupují tedy na náš trh až nyní. Nyní vám poskytnu pouze první dojmy z testovaného přehrávače, na podrobnou recenzi, kde přehrávač více proklepneme, si budete tedy muset ještě chvíli počkat.

Lyra je zabalena do na omak sametového plastu a je veliká zhruba jako krabička cigaret. Proti přehrávači Rio má jednoznačně lepší displej s podsvícením a podrobnými informacemi o přehrávané písničce. Ovládání je intuitivní a pokud umíte ovládat walkmana, Lyru zvládnete za 15 sekund. Lyra nemá žádnou vlastní paměť, všechny skladby se ukládají na standardně dodávanou 64MB Compact Flash kartu. Lyra se přímo nepropojuje s počítačem, místo toho dostanete krabičku s kabelem na paralelní port, do které se Compact Flash karta zasouvá. Napájení obstarávají dvě normální tužkové baterie. Pochvalu zaslouží sluchátka – žádné špunty, ale spíše luxusnější malá sluchátka vypolštářkovaná koženkou. Softwarem pro plnění paměťové karty je upravený Real Jukebox. Cena za Lyru se předpokládá pod deset tisíc korun, velkou většinu této částky spolkne paměťová karta, pokud půjdou ceny těchto pamětí níže, půjde dolů silně i cena Lyry.

Náš velmi stručný výčet vlastností Lyry končí, doufám, že jsem vás dostatečně navnadil na podrobnější proklepnutí přehrávače, které samozřejmě připravujeme.

Diskuze (1) Další článek: Další obr na scéně

Témata článku: , , , , , , , , ,