MP3many nové generace již na obzoru

Pokud čekáte na MP3many, kteří umožňují přehrávat naráz až 81 hodin hudby, pak se máte v brzké době na co těšit.
Korejská společnost HanGO oznámila svoje plány, které bude realizovat v brzké době: navrhnout a vyrábět MP3many nové generace. Během začátku příštího roku hodlá tato společnost uvést na trh nový MP3 přenosný přehrávač. Ten dokáže pojmout až 81 hodin hudby, které bude možné přehrávat nepřetržitě v jednom kuse. Pokud si přepočítáte 81 hodin hudby v MP3 formátu (standard 128 kbs/stereo), pak dojdete k číslu, které se rovná přibližně 4,86 GB dat. Takovýto objem dat se bude rovnat průměrnému harddisku. Tento MP3man se bude moci také využít jako přenosné médium pro různá data.

Dalším chystaným MP3manem bude koncem listopadu Personal Jukebox, který byl navržen společností Compaq. Využívá procesor založený na taktovacím kmitočtu 33 MHz (Motorola digital signal procesor). Za použití LiIon baterií vydrží tento přehrávač až 10 hodin bez nabití nebo výměny baterií. USB propojení s osobním počítačem také umožní rychlý přesun dat mezi oběma stroji. Podporovaný software bude dodávat společnost Fraunhofer a Thompson. První dodávané modely budou obsahovat grafický LCD display o velikosti 128 x 64 pixelů. Tento přehrávač nové generace bude možné využívat v domácnosti, v autě i jako osobní přenosný MP3 přehrávač.

Objem pojmutých dat je u MP3manů rozhodující a v brzké době se bude rozhodně zvětšovat. Chystané a předpokládané standardy budou 4 a 6,4 GB dat. Ceny jednotlivých přehrávačů nebyly zatím ještě stanoveny, ale podle předpokladů se budou pohybovat kolem 200 – 250 dolarů. Kompatibilita s kompaktními flash kartami zaručí další možnost ukládání MP3 nahrávek. V brzké době se máme určitě na co těšit: začátkem roku 2000 nastane velký převrat na poli MP3 přenosných přehrávačů.

Váš názor Další článek: Search By Media 2.04 – perfektní vyhledávač multimedií

Témata článku: , , , , , , , , , , , ,