MP3 všeuměl v podobě Cakewalk Pyro v 1.0

Chcete si ulehčit práci s MP3 soubory? Právě pro vás je určen MP3 program Cakewalk Pyro.
Na Internetu se před nedávnem objevil velice zajímavý MP3 program disponující celou řadou užitečných funkcí spojených s formátem MP3. Cakewalk Pyro tvoří společnost Cakewalk.

Pyro dokáže MP3 nahrávky vytvořit (grabnout a komprimovat přímo z audio CD), přehrávat a v neposlední řadě také vypalovat na CD-R či CD-RW. I přes mladou verzi 1.0 jde o propracovaný a profesionální program. Pyro podporuje formáty wav, mp3, wma, pls, m3u a audio CD. Dalším plusem programu je jeho možnost volného stažení s 30denní testovací dobou. Samotný instalační soubor, který se dá stáhnout z domovské stránky Cakewalk.com má něco přes 14 MB.

Vzhledově je přehrávač Pyro rozdělen do tří částí. V první části je umístněn přehrávač s hlavními ovládacími funkcemi pro základní přehrávání a úpravu hlasitosti.V druhé části je umístněn souborový manažer. Velice zajímavou a ocenitelnou funkcí jsou komprimační nástroje pro převod do různých hudebních formátů - MP3, WAV, WMA a to i vzájemně mezi sebou. Poslední a nejrozsáhlejší částí celého programu je obsáhlé menu s mnoha funkcemi.

Pokud vlastníte jeden z uvedených MP3manů, můžete přímo z Pyro ládovat MP3 nahrávky do těchto přenosných přehrávačů: NOMAD, NOMAD II, Diamond RIO 300 a RIO 500. Pro tvorbu MP3 nahrávek z audio CD jsou podporována nastavení 56, 64, 96, 128, 256 a 320 kb/s a pro formát WMA v kvalitě 128 kb/s. Nechybí zde také samozřejmě podpora funkcí CDDB databáze. Pyro Cakewalk je možný stáhnout jako testovací verzi z www.cakewalk.com nebo ho přímo zakoupit za 50 dolarů. Cena je vysoká zřejmě proto, že samotní autoři tento program řadí do řady mezi profesionální programy podobného typu. Na závěr jen připomínám, že pro chod tohoto programu minimálně potřebujete: Windows 95/98/2000/NT. Procesor Pentium 133 MHz (doporučeno Pentium 200 MHz) 32 MB paměti (doporučeno 64 MB paměti).

Váš názor Další článek: Co si dát dvacet (giga)?

Témata článku: , , , , , , , , , , ,