MP3 přenosný přehrávač Diamond RIO a aféra kolem něho v ČR

Levně dostupný přehrávač RIO byl zdá se tak levný neprávem a společnost ALT Distribution na to doplatila.
Velmi známý přenosný MP3 přehrávač RIO od společnosti Diamond je ve světe velmi hojně prodávaný a velmi masově rozšířený. V ČR začala jeho distribuce koncem roku 1998, ale co se nestalo?

Všichni lidé, co se o tuto problematiku v ČR zajímají, velmi netrpělivě čekali, kdy se Diamond RIO začne distribuovat také u nás. Dočkali jsme se díky společnosti ALT Distribution s.r.o., která provozuje domény www.diamondmm.cz a www.alt.cz. Tato firma byla jediným dovozcem Diamond RIO pro ČR a tento přehrávač dodávala všem dalším prodejcům v ČR. Firma ALT Distribution s.r.o. před nedávnem zkrachovala a to především podle slov oficiálního zástupce Diamond pro ČR – CNC Praha pana ing. Mariana Pagáče:„Proto, že odebrala zboží od Diamondu za milion korun, které odmítla Diamondu zaplatit a tady ho rozprodala pod oficiálním nákupem. Následně Diamond přerušil kontakty s Altem a obrátil se na soud“.

Hlavní problém všeho byl ten, že ALT Distribution s.r.o Diamond RIO prodával silně pod cenou tj. 3 900 Kč bez DPH, ale opravdové nákupní ceny byly vyšší. Dnes je stav takový, že ALT Distribution s.r.o. zkrachoval a nyní v podstatě neexistuje. Na scénu ale přichází oficiální zástupce Diamondu pro ČR – firma CNC Praha (www.cnc.cz), která k nám oficiálně dováží Diamond RIO za cenu, která odpovídá všem náležitostem, což je 6 390 Kč (bez DPH). Je to bohužel opravdu velký rozdíl oproti ceně ALT Distribution s.r.o.

Co říci na závěr. Je škoda, že se dějí takové věci jako např. s Diamond RIO, což je velmi ve světe uznávaný výrobek. Musíme si tedy zase delší dobu počkat, než nám Diamond RIO opět klesne pod hranici 5 000 Kč.

Diskuze (10) Další článek: Jednoduchá záloha registrů

Témata článku: , , , ,